avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua ,părinti mei au divorțat în anul 2010 ,tatăl meu în toti ani acestea ar fii trebuit sa îmi plătească pensia alimentara însă el nu a făcut-o ,ce as putea rezolva dacă ar fii sa îl dau în judecata ?
Specific la vremea aceea eram minor acum major .
Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
Costel Topliceanu, utilizator
Daca sunteti inca la scoala , puteti sa cereti sa fie obligat sa va dea pensie pe durata studiilor, iar in ce priveste pensia restanta, va puteti adresa unui executor pt a recupera pensia pe ultimii 3 ani, depinde de situtie. Cati ani aveti ?
Am 21 de ani ,nu numai sunt la scoală ..am terminat anul trecut
As putea sa îl dau eu sau mama mea ?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Daca aveti 21 de ani si nici nu sunteti la scoala, nu aveti dreptul nici la pensie, iar in ce priveste sumele restante, dreptul la actiune e prescris.
Sunt conștient de acest lucru dar,el în momentul de fata nu ar trebuii sa îmi dea bani din urma chiar dacă am 21 de ani si nu mai sunt la scoală ?
Banii din urma pot fi ceruti inauntrul termenului de prescriptie a fiecarei rate lunare de pensie de inretinere. Termenul de prescriptie este de 3 ani si la acest moment, asa cum ti s-a explicat, este implinit. Ultima rata lunara putea fi ceruta in 3 ani de cd ai implinit 18 ani.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Ordu Ordu Copilul meu in virsta acum de 22 ani poate solicita plata pensiei alimentare catre el pe o perioada retroactiva de 6 ani (Ceea ce ar insemna si 2 ani inainte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara silviu29 silviu29 salut.am mai multe intrebari legate de pesia alimentara.cred ca de pe la 14 ani,nu sunt sigur,nu am mai primit pensia alimentara,cuvenita prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare DianaAndreea DianaAndreea Buna.As vrea sa stiu daca in momentul in care am implinit varsta de 18 ani si inca continui o scoala particulara , dar pe langa aceasta sunt si angajata cu un ... (vezi toată discuția)