Buna.As vrea sa stiu daca in momentul in care am implinit varsta de 18 ani si inca continui o scoala particulara , dar pe langa aceasta sunt si angajata cu un venit de 750 Ron net mai pot primi pensia alimentara de la tatal meu pe care nu am mai primit-o de 3 ani pana in prezent dar el neavand un loc de munca cu contract .Atat ca are un venit din alte mijloace iar recent primind si o parte de mostenire in bani !?!?! As putea actiona in vreoun fel ? Ce pot face pentru a recupera macar banii pe care nu iam primit pana acum daca nu vrea sa mi dea ?
cu privire la pensia restanta ,o puteti solicita pentru ultimii trei ani.
in legatura cu o eventuala pensie pe care o solicitati intru cat sunteti in continuarea studiilor,legea spune ca aveti dreptul insa avand in vedere ca realizati propriile venituri,instanta v-ar putea respinge o astfel de cerere.
Nu mai puteti beneficia de plata unei pensii de intretinere pentru ca in acest moment , dupa cum singura afirmati , dvs va asigurati subzistenta , obtinand din munca prestata un venit stabil.
Banii restanti neachitati de tatal dvs ii puteti obtine pe ultimii trei ani in urma , dupa aceasta perioada intervenind prescriptia.
Faptul ca aveti venituri din salariu nu va mai da dreptul sa primiti pensie de intretinere.
Pentru sumele datorate pana la majorat, puteti solicita recuperarea prin executarea silita a banilor primiti din mostenire.
In eventualitatea in care renuntati la serviciu pentru a beneficia in continuare de pensie(se merita?) si va hotarati sa va dati tatal in judecata pentru pensie, suma primita ca mostenire nu poate fi retinuta ca baza de calcul a pensiei de intretinere. Pensia se stabileste din venitul lunar net, iar cand cel obligat la plata nu are serviciu, pensia va fi raportata la venitul minim pe economie.
Pensie alimentara
AndreeaZD
Buna ziua, ma numesc Andreea si am 19 ani. Tatal meu nu mi-a dat niciodata pensie alimentara nici marcar nu a venit sa ma vada . Parintii miei nu au fost ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
Bianca-Ndr
Buna Seara!
Parintii mei au divortat in urma cu 10 ani, eu si sora mea (minora) primim pensie alimetara de la tatal nostru, dat fiind faptul ca locuim cu ... (vezi toată discuția)