avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, ma numesc Andreea si am 19 ani. Tatal meu nu mi-a dat niciodata pensie alimentara nici marcar nu a venit sa ma vada . Parintii miei nu au fost casatoriti dar la nastere el m-a recunoscut si port numele lui de familie. E posibil sa il dau in judecata si sa recuperez banii pe care nu mi-a dat niciodata?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2017
AndreeaZD, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 15:41, 27 Septembrie 2017
De recuperat nu veți putea recupera drepturile pe care mama dvs. ar fi trebuit să le solicite în numele dvs. pe perioada cât ați fost minoră. Acum , fiind majoră, dvs. puteți solicita în nume propriu întreținere de la tată, numai dacă puteți dovedi că vă aflați în continuarea studiilor și nu obțineți venituri. Dar dacă tatăl nu are venituri nu veți puea beneficia de pensie de întreținere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Annelisse Annelisse Am doua fetite in varsta de 3 ani...pot cere tatalui lor pensie alimentara...chiar daca acesta nu le_a recunoscut...urmand ca instanta sa solicite ulterior ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate si pensie alimentara cristinapopa31 cristinapopa31 buna ziua. sunt mama unei fetite de 5 ani,doresc sa fiu informata cat se poate de detaliat ce se poate face in cazul nostru. am avut o relatie de pe urma ... (vezi toată discuția)