avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitet bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitet bloc

As dori sa stiu unde trebuie inregistrat (si daca trebuie) un nou comitet executiv ales al blocului. La primarie, la judecatoria de sector, etc sau unde? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 14 Octombrie 2009
jurist Cleme,Dep de spatiu locativ al Primariei NU are atributii si competente in activitatea AP,probabil a ti incurcat serviciile care detin autoritate si limite de competenta asupra AP
@jurist Clement
1.Pentru a treia oara pe acesta sectiune informati eronat despre nr. legii pentru asociatiile de proprietari.
2. In dosarul de infiintare al unei asociatii de proprietari trebuie sa existe si PV de alegere a comitetului si a presedintelui, precum si comisiei de cenzori. Este o conditie esentiala ca asociatia sa capete personalitate juridica.
3. Daca dupa infiinarea asociatiei apare o problema de natura sa faca necesara alegerea unui alt comitet, numele noilor alesi, indiferent cine sunt ei, nu se mai anunta nicaieri si cu niciun prilej.
.................................
Am rugamintea sa retineti ca legea de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari este Legea 230/2007.
rox1969 a scris:

As dori sa stiu unde trebuie inregistrat (si daca trebuie) un nou comitet executiv ales al blocului. La primarie, la judecatoria de sector, etc sau unde? Multumesc

Un nou comitet, dupa cum intrebati dv. se alege in adunarea generala, in locul comitetului vechi. Hotararile adunarii generale, printre care si alegerea comitetului, se consemneaza intr-un registru si se semneaza de toti membrii comitetului executiv. Faceti un extras din acesta sau copie la xerox si publicati-l la afisierul asociatiei.
Oriunde vi se cere sa demonstrati calitatea cuiva de membru in comitet, presedinte, cenzor, etc, puteti face copii dupa acest proces verbal si le duceti ( de exemplu la banca pentru schimbarea persoanelor imputernicite sa faca operatiuni pentru asociatie).
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei de proprietari! noisette noisette as dori sa stiu daca presedintele asociatiei de proprietari este cumva asimilat functionarului? de exemplu, avem mai multe locuri de parcare libere si ca sa ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)