avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa bunici

Bunicii au murit in urma cu 20 de ani si nu sa facut taxa de succesiune ,bunicii au 5 copii tata fiind cel mai mic am trait in casa cu bunicii,unchiu meu a vandut partea lui cand bunica era in viata,in urma cu 5 luni tata a decedat si matusile acum ingrijesc de casa pt ca vor sa o imparta pt ca eu sunt in strainatate,sora mea la fel si mama e divortata de tata.ce drepturi ne revin din mostenire bunicilor.matusile au 40 de ani de cand sunt casatorite si au pamanturile lor date de bunici prin intelegere verbala.dar totuai acum vor partea lor acolo
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
gloriap, utilizator
Cel mai recent răspuns: gloriap , utilizator 23:46, 9 Ianuarie 2018
Nu s-a facut mostenirea. Nu "taxa de succesiune".
Daca fiecare copil a avut partea lui, fiind inregistrat la Rolul Agricol si Fiscal al Primariei, practic, imobilele respective nu mai apartin defunctilor.
Mai pe romaneste, pe baza unei posesii indelungate, ar trebui sa fiecare sa deschida o actiune in instanta pentru constatatea proprietatii.
Daca bunurile inca figureaza la rolul bunicilor, trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunici, urmand a fi impartita in mod egal intre cei 5 copii, inclusiv tatal dvs.
Apoi trebuie dezbatuta mostenirea dupa tatal dvs (care include 1/5 de la bunici + ce au mai dobandit parintii dvs), mostenitori fiind mama si copiii.
Tot in legatura cu mostenirea bunicilor mai nou am afat ca si cele doua matusici au vandut partea lor ce lea dato bunicii si acum ei toti impreuna vor partea lor din tot ce a ramas ,adica a ramas partea unei matusici si partea tatalui meu din care ei isi cer partea din nou toti.eu nu am nici un document in mana pt ca leau luat toate ele ,cum pot sa demonstrez ca partile lor leau vandut?mai au ele dreptul sa modifice ceva in terenurile ce noi leam intretinut si in casa unde noi am crescut ?eu fiind in italia matusile au mers acasa si au facut modificari ,au schimbat un gard si tigla de pe casa ,au si arat terenul ,qu dreptul sa faca asta cand ele sint casatorite de 50 de ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire DrThrax2010 DrThrax2010 am si eu o intrebare legata de o mostenire, bunica mea are mostenire un teren de 4166, care ea a avut 2 copii adica tata si unchiu, care ei au murit inaintea ... (vezi toată discuția)
Mostenire/partaj claudell claudell buna ziua ma va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in legatura cu o mostenire dupa unchiul meu unchiu meu a decedat,dupa el au ramas sotia lui si fiul lui ... (vezi toată discuția)