avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare firma
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare firma

Buna ziua, se poate face o firma la care sa nu fii nevoit sa platesti decat impozitul si sanatatea, fara pensie? Eu am certificat de handicap grad accentuat, ce as putea face sa platesc cat mai putine taxe ( trebuie luat in calcul si faptul ca nu va merge bine si va trebui sa renunt)? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 3 Ianuarie 2018
Va puteti infiinta la registrul comertului un pfa si daca veti avea incasari anuale mai mici de 12 x valoarea salariului minim pe economie care in acest an este 1900 lei, adica sub 22800 lei, nu veti plati deloc contributii la sanatate si la pensie ci doar impozit pe venit de 10%. Daca vor fi peste, platiti pe langa impozitul pe venit si ambele contributii sociale calculate la valoarea de 22800 lei.
Dar pentru a va infiinta un pfa va trebuie acte doveditoare privind studiile sau calificarea pentru domeniul pentru care doriti sa va autorizati acel pfa.
Infiintarea dar si radierea acestui pfa il puteti face in cateva zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa AdinaDG AdinaDG Buna ziua, imi infiintez un PFA si sunt cateva intrebari la care nu gasesc raspunsul: 1. Cum contorizez cheltuielile pe care le fac pe un PFA penru a le ... (vezi toată discuția)