avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu doresc să mai am vreo legătură cu tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu doresc să mai am vreo legătură cu tatăl copilului meu, dar el vrea să-l recunoască. Poate cere test ADN în instanță?

Sunt o femeie care a avut o relație timp de 8 ani cu cineva care a mințit ca este cadru militar. Am aflat toate minciunile si înșelătoriile după ce am rămas însărcinată, de la o rudă a lui. Momentan spune că nu știe dacă copilul e al lui si de aceea refuză orice fel de implicare pe perioada prenatala, însă mă amenință că îi va cere adn imediat după naștere și ca își va cere drepturile . Menționez faptul ca eu nu mai doresc nici un fel de legătură cu acest om care m-a mințit 8 ani continuu si nu doresc sa se facă nici un adn copilului tocmai pt ca nu cred că îmi avantajează copilul cu ceva anume dacă va fi el tata pe certificat si va veni în vizite. De pensia alimentară nici nu poate fi vorba deoarece tocmai și-a făcut câteva credite pentru locuință si de nevoi personale...exact în perioada aceasta.. întrebarea mea este: poate tatăl sa ceara ADN-ul în instanță? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:36, 3 Ianuarie 2018
Da poate cere. Si daca are 100 credite va fi obligat sa achite pana la 25% din venitul net pe care il castiga ca pensie.
Problema e sa nu fie al lui... dar daca el e tatal are aceleasi drepturi ca si dvs, probabil in primii ani se va da autoritate parinteasca comuna, cu domiciliul la dvs si program de vizita tatalui. Fiind copilul mic probabil programul va fi wek 1 di 3 cate 2-3 ore in prezenta dvs si probabil la domiciliul dvs copilul fiind foarte mic sugar nu ar avea unde si de ce sa plece cu el...... asta daca isi doreste sa vada acest copil.

Dvs trebuie sa intelegeti ca un copil nu se face singura, si nu e proprietatea dvs. Daca nu l vroiati pe el ca tata, trebuia sa faceti un copil cu un necunoscut sau insamantare artificiala ca sa nu va deranjeze nimeni.

Pe de alta parte nu credem o iota ca a mintit atâția ani, ori v-aţi lasat mintita ori nu va interesat. Nu exista un om sa duca viata paralela cu o femeie atatia ani decat daca e naiva ca sa nu spun altfel sau daca nu o intereseaza de el.

Mulțumesc pentru răspuns , iar în ceea ce privește celălalt răspuns la ce anume credeți sau nu îmi pare rău dar chiar as s-a întâmplat
Omul era detașat la Sibiu in unitatea militară si nu putea părăsi garnizoana decât odată la 3 saptamani. Era plecat des în aplicații și examene etc...în fine. Nici părinții lui nu au spus nimic în tot acest timp. Adevărul l-am aflat de o lună de la o rudă de-a lui din alt oraș.
pai ori era cadru militar ori era casatorit si va vizita ca pe o amanta?ca ati spus ca nu era cadru militar, decideti-va....
Cadru militar se pare că nu este,
încă nu am reușit să aflu unde lucrează sau dacă este casatorit. Acasă venea ocazional si doar în weekend si de sărbători.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu poate cere niciun test, dar daca vrea, il poate recunoaste la notar sau la starea civila, Daca are dubii, nu are decat sa nu il recunoasca si copilul nu va avea tata in certificat.
Daca il recunoaste, nu aveti ce face daca e al lui.
Dupa ce il recunoaste , abia atunci isi poate cere drepturile- sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, sa aiba legaturi cu copilul, sa contribuie la intretinerea copilului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adn fără acordul mamei Buna ziua imi poate spune cineva daca se poate face adn fara acordul mamei? Am un bebe de 4 luni poate sa faca adn fara acordul meu? El are linie in ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Liniuta la tata Ionela1511 Ionela1511 Copilul meu are 3 ani jumatate.In certificat e liniuta la tata ,Acesta spune ca o sa isi ceara drepturile in instanta asupra lui si ca sunf obligata daca e ... (vezi toată discuția)