avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Speta evacuare doresc opinii
Discuție deschisă în Executare silită

Speta evacuare doresc opinii

Salut !
Sunt mostenitor in cota de 100% a unui imobil si am intabulat acest drept.
In imobil locuiesc persoane fara titlu locativ, dar unii dintre ei au buletine pe adresa.
Cei care au buletine pe adresa sustin ca au drepturi de mostenire, insa succesiunea s-a incheiat si nu au fost chemati pt. ca legal nu au nicio calitate. Dar ei totusi sustin verbal acest lucru si de aceeia nu vor sa paraseasca imobilul.

Legiuitorul nu a dat caracter executoriu certificatului de mostenitor si din aceasta cauza va urma un proces de revendicare ci nu unul de evacuare.
Este bine pentru a evita acest proces care poate dura si 2-3 ani incheierea unor contracte de inchiriere cu clauza pact comisoriu de grad 4 ?........pt. ca acestia chiar isi doresc niste acte .
Mai pot acestia revendica vreun drept odata ce accepta inchirierea de la mine ?
Contractul de inchiriere inscris la ANAF este titlu executoriu doar pentru plata chiriei, dar pentru predarea bunului ?
Pot merge apoi la executor sa solicit evacuarea fara sa mai aibe loc vreun proces de revendicare/evacuare......care v-am spus dureaza peste 2 ani ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:55, 14 Ianuarie 2018
Contractul de inchiriere inscris la ANAF este titlu executoriu si pentru pentru predarea bunului, de fapt obligatia de restituire a bunului in cazul in care locatiunea inceteaza prin expirarea termenului. Insa nu am inteles de ce nu alegeti procedura evacuarii din imobilele folosite sau ocupate fara drept si va ganditi doar la actiunea in revendicare, atata vreme cat spuneti ca aveti dreptul de proprietate intabulat si actele in regula. Va ganditi ca ocupantii pot sa exhibe un anume titlu de proprietate sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)
Evacuare ocupanti urgent Antik Antik Buna seara , Am mostenit un imobil,detin cota de 100% din imobil dar am mostenit si cu cativa ocupanti care ocupa cateva incaperi...fara a detine ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)