In urma cu 3 ani am achizitionat un apartament prin programul Prima casa. Eu titular contract si mama codebitor. Contractul de vanzare cumparare a fost facut intre mine MM( necasatorita) si sotii TD si TS. Locuiesc impreuna cu mama si concubinul ei. Primul an ratele au fost platite de mine , dar de ceva timp ratele se platesc la ghiseu de mama sau concubinul acesteia, chitantele fiind pe numele lor . Intrebarea este : in cazul in care acestia vor dori restituirea banilor de la mine din ratele platite, pot reusi acest lucru? Si 2 : Imi pot lua apartamentul pentru ca ratele au fost platite in numele lor?
Mama dumneavoastra are doar calitate de codebitor in contractul de credit, dar dumneavoastra sunteti titularul, si propietar 100% al imobilului, deci raspunsul atat la prima cat si la a doua intrebare este NU!
Partaj
iulia_25
Va rog sa ma ajutati intr o problema pe care o intampin.Am divortat in Februarie la o sigura infatisare eu ramanand cu doi copii de 4 si de 8 ani .Am bagat ... (vezi toată discuția)
Litigiu in familie
ontzika
Sunt intr-o situatie dificila. In 2006 parintii au hotarat sa-mi achizitioneze un autovehicul. Tatal a primit salarii compensatorii, iar mama a facut credit de ... (vezi toată discuția)