avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate executa silit imobil cu legea 112/1995 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate executa silit imobil cu legea 112/1995 ?


Acum 4 ani , am facut o intelegere cu precontract de vanzare cumparare asupra unei locuinte . Vanzatorul si-a primit banii in prezenta notarului, dar notarul nu m-a prevenit ca daca vanzatorul are alte datorii pot sa pierd locuinta prin executare silita chiar cu legea 112 ?????? Intrebare: 1). Judecatorii pot da o hotarare judecatoreasca cu nerespectarea legii 112/1995, a Art. 11.
Actele juridice de instrainare incheiate cu incalcarea prevederilor art. 9 alin. 6 si ale art. 10 sunt lovite de nulitate absoluta.
2). daca mi-am rascumparat prin adjudecare la licitatie publica , locuinta, de la executorul judecatoresc, judecatorul de carte funciara are dreptul de a-mi refuza intabularea ca proprietate pe numele meu in baza actului de adjudecare definitiva?
In speranta ca v-am dat o tema de meditatie si poate o sa primesc in sfarsit niste raspunuri competente, va multumesc.

Cel mai recent răspuns: horobelv , utilizator 13:39, 16 Februarie 2006
...raspunsul meu este categoric:nu...codul de procedura civila vine si-mi sustine raspunsul...din pacate am vazut hotariri judecatoresti de adjudecare intabulate in c.f. , care au eludat interdictia de instrainare si grevare...raspunsul meu este plin de echivoc...insa nu din vina mea...
Scuzati-mi ignoranta, dar nu prea am inteles la ce este raspunsul ,, ...raspunsul meu este categoric:nu...", la intrebarea care se refera la vanzarea de catre executor judecatoresc a unui imobil cu interdictie din legea 112/1995, sau la refuzul de intabulare.
Poate imi dati o idee si un sfat ce-i de facut, si cine-i vinovat.
Multmesc.
se pot executa silit acele imobile. Interdictia vizeaza numai instrainarea sa spunem "voluntara" a imobilelor dobandite prin beneficiul legii 112/1995 si nu pierderea silita a proprietatii prin executare. Este bine sa consultati un specialist care sa va spuna daca puteti si daca da modalitatile in care aveti posibilitatea de a interveni in procesul (procedura) de executare silita.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2006
George, Avocat
...raspunsul meu era nu pentru posibilitatea urmaririi silite a unui imobil supus interdictiei...si pina la urma se ajunge la o vinzare a mobilului care desi silita, este tot o vinzare supusa prohibitiei...legea 112/1995 nu distinge despre felurile de instrainari...or, ubi lex non distinguit...
...constat ca eu sunt in ilegalitate totala si nu am nici o locuinta legala , daca deslusesc ca executorul, prin ducerea la indeplinire a sentintei de executare silita emisa de un judecator, care cunoaste situatia locuintei, fiindu-i prezentat un proces verbal de constatare , formulat de acelasi executor in prima faza de executare si care eludeaza legea (cu buna stiinta, sau nu ) , dar practic : AM (sau nu am) O LOCUINTA INSCRISA IN C.F. PE NUMELE FOSTEI CHIRIASE care a CUMPARAT (cu banii mei) locuinta de la stat , prin LEGEA 112/1995, si EU sunt INSCRIS in C.F. cu ,,ACTUL DE ADJUDECARE DE LA EXECUTOR JUDECATORESC.":DX-(:((:)):(:O:">=D>
Oare cine are vina cea mai mare dintre partile implicate si cum se poate remedia problema ????????

Alte discuții în legătură

Constructie pe proprietatea altuia? nelux nelux Buna ziua ! Momentan locuiesc intr-un imobil detinut in copropriatate de mama mea si sotul ei (nu ma aflu in nici un grad de ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa legea 112 gabytza07 gabytza07 buna ziua. as dori sa stiu care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a vinde o casa cu fosta lege 112, in cazul in care mai sunt rate de platit la primarie, ... (vezi toată discuția)