Buna Ziua ,
Am si eu ointrebare , tatal meu a decedat in martie 2009, iar eu as vrea sa renuntla partea mea in favoarea mamei mele, imi opate spune cineva la un apartament in valoare de cca 40.000 de euro ce valoare au taxele , si la cat se ridica onorariul notarului? Va multumesc
Am crezut ca succesiunea se face intre mine si mama mea, multumesc mult , atunci vom face partajul , vroiam sa va mai intreb , in cazul in care exista restante la impozit , imi mai vor elibera certificatul fiscal? ( banuiesc ca de la impozite si taxe se elibereaza)
In cazul existentei de restante ,urmariri ,NU se elibereaza inscrisuri doveditoare.
Achitati integral obligatii fiscale,dupa care solicitati certificat fiscal,ca sa nu platiti de 2 ori obligatiile aferente
Apartamentul este incadrat in grila notariala dupa: zona in care este amplasat, anul constructiei blocului, gradul de confort, numarul de camere, etaj, etc. Succesiunea se dezbate numai in localitatea in care a avut ultimul domiciliu defunctul, astfel ca acolo trebuie sa intrebati un notar.
Puteti merge la notar si acesta va da toate informatiile cu privire la cheltuieli. Se stabileste taxa in functie de imobil, in ce zona, din ce e construit, mai multe informatii
Succesiune
ostroveanu
Eu si sora mea suntem mostenitorii unei case la tara plus terenul aferent acesteia , nu am facut succesiunea dupa decesul ambilor parinti , ultimul decedind ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
nucsa
:yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ContSters220240
Va rog sa-mi raspundeti pentru urmatoarea situatie:
Tata decedat in 2000.
Prin 2007 am facut succesiune partiala, doar pentru certificatul de dividente, ... (vezi toată discuția)