avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi dau tatal in judecată.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi dau tatal in judecată.

Bună. Am 15 ani si parintii mei sunt despărțiți de cand aveam 3 ani. Chestia e ca tatal meu biologic nu respectă ce scrie pe hartiile de divorț și îmi dă doar 100 de lei pe lună , când își aduce aminte. As putea sa il dau in judecată? Ce aș putea face ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Lyanna02, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 16:41, 3 Ianuarie 2018
Nu o poti face tu, o poate face mama in numele tau.
PE SENTINTA CE PENSIE e decisa de instanta? Din ce an?
Sobolan de tomberoane a scris:

Nu o poti face tu, o poate face mama in numele tau.
PE SENTINTA CE PENSIE e decisa de instanta? Din ce an?

Din 2005 normal trebuie sa imi dea 300 de lei sau ceva de genul. Dar a trimis nu stiu ce scrisoare acum 8 ani ca are încă un copil și mi-a scazut la 100. Iar din cate stiu trebuie să-mi dea 25% din salariul lui. Dar daca mama nu poate , poate sa faca bunica sau bunicul
?
Poate sa ceara numai persoana la care ai fost incredintat la divort.Daca e mama numai mama poate sa ceara.
Pana la 25 % din salariul lui, atentie pana la 25% nu 25%, deci instanta poate sa dea si 10% ,trebuia sa ti dea cand avea un copil pe tine, cand a aparut alt copil pensia este de 33% pentru 2 copii adica 1/6 din salariul lui sau 16,6% pentru tine.
Cu siguranta el are alte venituri acum , mama ta sau la cine ai fost incredintat, ar trebui sa faca o chemare in judecata catre tatal tau si sa ceara calculul pensiei pe 3 ani in urma de la data introducerii chemarii in judecata, de ex de maine daca s-ar depune cererea, minus 3 ani adica de la 4 ianuarie 2015 pana azi si sa ceara recalcularea pensiei in functie de veniturile lui.
Judecatorul cere la circa financiara neniturile tatalui dupa CNP dca nu le aduce el si iti va da 1/6 din veniturile lui daca aduce copie dupa certificatul celuilalt copil.
S-ar putea sa afli ca ai dreptul la 300-600 lei pe luna sau mai mult , nu se stie.De ex daca are 3000 ron net pe luna salariu , inseamna ca ai de primit 500 ron luna, dar poate vei primii 123 ron pe luna, depinde ce salariu a avut oficial, ca poate a muncit la negru ,
Chiar si asa, fara venituri, conform legii, tot era obligat sa-ti 1/4 sau 1.6 din salariul net minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului plouata plouata Buna ziua Am un copil de un an, insa nu sunt casatorita cu talal lui, suntem despartiti dar momentan locuim impreuna. Tatal copilului are o firma + lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se poate mari? MunteanuCarmen MunteanuCarmen In urma cu un an am fost incredintata bunicilor care m-au crescut in urma multor divergente pe care le-am avut cu tatal meu (in ca carui custodie am fost, desi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retro? crisdario crisdario Am pe fond un proces de incredintare minor,pensie alimentara si cheltuieli de judecata.Nu avem avocati niciunul,ea are dreptul sa ceara cheltuielile de ... (vezi toată discuția)