avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului

Buna ziua
Am un copil de un an, insa nu sunt casatorita cu talal lui, suntem despartiti dar momentan locuim impreuna.
Tatal copilului are o firma + lucreaza la o alta firma. Legal are decat 300 ron pe cartea de munca la firma lui, insa el castiga 4500 ron pe luna ( salariul de la cealalta firma il are ca contract de colaborare cu firma lui).
Vreau sa plec cu copilul insa nu stiu cum sa fac legal sa-mi dea bani de chirie si utilitati.

O zi buna
Cel mai recent răspuns: plouata , utilizator 11:54, 25 Mai 2011
Mergeti in instanta pe Ordonanta Presedintiala, si solicitati incredintarea minorului si solicitati si pensia de intretinere in folosul minorului, si obligarea tatalui copilului sa prezinte in instanta toate veniturile banesi ce le are (salar, comisioane de colaborare si dividente de la firma..etc.), aratati aceste situatii in instanta..Succes.:O
Banii de chirie si utilitati sunt problema dv, el nu va poate da decat beni de pensie alimentara pentru copil. Va poate de bani de chirie si utilitati daca dv i-ati inchiriat ceva.
Pensia de intretinere va fi stabilita pana la 25 % din veniturile nete cu caracter constant. Contractul de colaborare dintre cele doua firme nu poate fi retinut in baza de calcul a pensiei de intretinere, este un contract intre doua societati.
Firma nu o tine pe profit, deci el o sa aduca in instanta veniturile pe care le are pe cartea de munca, adica 300 ron brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie intretinere minor sangab04 sangab04 Buna ziua, scriu cu urmatoarea intrebare: \"se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna adagrig adagrig Buna ziua. In septembrie s-a incheiat procesul prin care am cerut pensie alimentata si custodie deplina a copilului minor rezultat dintr-o relatie. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor teo18 teo18 Buna ziua, ma aflu in situatia urmatoare: am un copil de 1,8 ani rezultat in urma unei relatii de concubinaj. Tatal a decis renuntarea la relatie si plateste ... (vezi toată discuția)