avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare zile de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare zile de sarbatoare legala

buna ziua,
pe data de 26 dec 2017 am lucrat program complet de la 09:00-18:00 si am primit liber o zi.
pe data de 02 ian 2017 am lucrat program pana la 14:00 (program normal de la 09:00-18:00) si am primit o zi libera.
mentionez ca jumatate din colegi din acelasi departament au fost lasati sa plece la ora 14:00 pentru ca nu era flux in sedii si au primit tot o zi libera = discriminare adica
cei care au stat pana la 14:00 pe 26 decembrie = o zi libera
cei care au stat pana la 18:00 pe 26 decembrie = o zi libera

cum e corect si cat trebuie sa fim renumerati sau cat liber trebuie sa primim.
in contract scrie ca o sa fim compensati corespunzator ptr aceste zile dar nu scrie cat si cum!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 3 Ianuarie 2018
scuze 02 ian 2018
In general, munca depusa intr-o zi de sarbatoare legala - fara deosebire de numarul de ore - este compensata cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

In caz contrar, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
ce inseamna timp liber corespunzator? cat
O zi lucrata = o zi libera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore libere plătite stefandaniel99 stefandaniel99 Salutare! Am o întrebare la care nu am reușit să găsesc un răspuns în codul muncii. La firma la care lucrez, tura 3 este constituită din 8 ore de ... (vezi toată discuția)
Plata pentru sarbatorile legale alexandrak alexandrak Buna ziua, am incheiat un ctr de de munca pe data de 20.12.2017. In data de 05.01.2018 am primit primul salariu si am constatat ca zilele de 25 si 26 decembrie ... (vezi toată discuția)
Zilele libere legale se platesc sau nu, in cazul in care prin lege firma te tine acasa? flavius_marian flavius_marian Exista urmatoarea speta: Luna decembrie pe anul 2017. Firma conform legii aplica cele 3 zile legale libere, angajatul este mentiunut acasa, insa pe statul de ... (vezi toată discuția)