avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Denunț la ANAF făcut de chiriaș. Mă ajută faptul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Denunț la ANAF făcut de chiriaș. Mă ajută faptul că din cauza lui n-am putut depune contractul la finanțe?

Buna ziua,

Doresc daca se poate sa va aduc spre cunostiinta urmatorul caz.

In anul 2016 am acceptat sa iau in chirie o persoana. Am inscris-o in cartea imobilului, timp in care am fost sa scot extrasul de carte funciara pentru incheierea contractului la finante. Pentru ca era vara cei de la finante erau in concediu, asa ca am declarat-o la politie pentru a-si putea face viza de flotant. Ea a refuzat categoric sa lase buletinul motivand ca are nevoie de el. In luna septembie cand urma sa mergem din nou la finante ea a plecat din tara si fara buletinul, respectiv semnatura ei nu puteam face nici un contract la finante. Din acel moment eu nu am mai stiut niciodata cand o gasesc in Romania. In 2017 i-am cerut sa paraseasca locuinta tocmai pentru faptul ca a refuzat sa ma informeze inainte sa vina in tara pentru a avea timp sa scot extras de carte funciara sa pot sa o declar la finante.

Astazi am fost sunata de cei de la fisc pentru ca s-a depus o reclamatie impotriva mea, probabil din partea ei, si trebuie sa ma prezint pentru clarificari.

Nu are nici o dovada cum ca mi-a platit chirie(pe care de fapt o si platea cum se nimerea, daca se nimerea, motivand mereu probleme personale insotite mereu de lacrimi si de rugaminti ferbinti sa nu o dau afara), doar facturile de la intretinere care sunt pe numele meu.

Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat!

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 23:12, 5 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti si vedeti intai care e situatia. Pana la semnatura si altele, puteati face un contract si il depuneati oricand voiati, inclusiv in august, decembrie, il trimiteati prin posta.
Acum, nu stim exact de ce v-au chemat, ce spune reclamatia etc.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Eu am mai avut apartamentul inchirirat in trecut si cu toti chiriasii din trecut am avut contract inregistrat la fisc, banuiesc ca inspectorii pot verifica aceasta chestiune. Problema e ca de fiecare data cand am fost pentru contract de inchiriere aveam nevoie de buletinul, respectiv semnatura chiriasului. Acum s-a modificat ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Totuși, chiriașul nu trebuie sa se prezinte la fisc. Aveți nevoie să scrieți datele lui din CI în contract și acesta sa semneze. Oricum, august e luna lucrătoare. Nu știu cine ce v-am spus.
Acum nu mai contează. Mergeți și completați declarația de venit.
1-Ob;igatia declararii si inregistrarii contractului de locatiune reprezinta obligatia exclusiva a locatorului=proprietarului
Nu este nevoie de prezenta locatarului
2-Are dovada palpabila ca a locuit in imobil ca urmare a acordului dv
Stiu ca obligatia era exclusiv a mea pentru inregistrarea contractului, dar chiriasul a refuzat categoric sa imi dea buletin sau copie dupa buletin sustinand ca sunt datele lui personale. Deci cu toata bunavointa nu aveam cum sa fac contractul, ce puteam face sa pun niste date nereale? Va dati seama ca asa cum am procedat eu am avut toata dorinta sa intru cu chiriasul in legalitate, altfel nu il declaram nici la politie nici in cartea imobilului.

Cat despre concediu din luna August personal am fost acolo cand am vazut anuntul de concediu pe usa.

Oricum va multumesc pentru raspunsuri, voi merge si ma voi clarifica la finante despre ce este vorba.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea la finante a unui contract de inchiriere sara-maria sara-maria Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere, eu in calitate de proprietar, cu o persoana juridica si as dori sa stiu cu ce acte trebuie sa merg la finante ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat dupa achizitionarea unei case eren eren am devenit proprietarul unei case acum 5 zile. azi am fost la primarie si am declarat casa.mai trebuie sa ma duc si la fisc?este casa nu apartament si sunt in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil - acte cerute de firma de relocare cetateanul-informat cetateanul-informat Buna ziua, Am un imobil proprietatea mea si a sotiei, pe care vrem sa il inchiriem. Printr-o agentie am gasit chiriasi din alta tara, care se relocheaza cu ... (vezi toată discuția)