avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrarea la finante a unui contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrarea la finante a unui contract de inchiriere

Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere, eu in calitate de proprietar, cu o persoana juridica si as dori sa stiu cu ce acte trebuie sa merg la finante pentru a-l inregistra. Si daca se poate inca ceva: este corect ca firma respectiva, ca pe langa o copie de pe actul de proprietate, sa-mi ceara si un extras de carte funciara emis acum (eu am unul din 2007 de cand am proprietatea)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:29, 9 Septembrie 2011
Mergeti la AFP din localitatea/sectorul de domiciliu cu Contractul de vanzare-cumparare, copie dupa CI dvs. si al proprietarului.

Chiriasul poate sa va ceara extras din cartea funciara, nimeni nu ii interzice
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
contractul de inchiriere, iar in ceea ce priveste extrasul de carte funciara , da este corect , intrucat acestia vor sa cunoasca situatia imobilului si mai mult daca acest contract sta la baza inregistrarii sediului societatii sau a unui punct de lucru , acesta este necesar in vedere inregistrari mentiunilor la registrul comertului
1.Contract de inchiriere in 3 exemplare(Cate unul pentru fiecare parte si unul pentru fisc)
2.Declaratie 200(estimativa de venit in doua exemplare).
3.Certificat de inmatriculare a firmei(chirias)
4,Copie act identitate proprietar
5,Acordul asociatiei de proprietari daca spatiul inchiriat este apartament in bloc.
Extrasul de carte funciara le ofera o garantie cu privire la adevaratul proprietar actual si viitor si este normal sa cunoasca situatia juridica a imobilului.
Pot exista persoane care sa fraudeze legea si sa incheie un contract de inchiriere desi au anumite acte juridice incheiate cu alte persoane de natura sa ii faca sa piarda proprietatea intr-un fel sau altul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere doua persoane fizice cu o persoana juridica ContSters194995 ContSters194995 Doresc sa inchei un contract de inchiriere imobil. Imobilul este detinut de 2 persoane, surori, 50/50, Acesta va fi inchiriat unui SRL pentru a-i servi ca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil - acte cerute de firma de relocare cetateanul-informat cetateanul-informat Buna ziua, Am un imobil proprietatea mea si a sotiei, pe care vrem sa il inchiriem. Printr-o agentie am gasit chiriasi din alta tara, care se relocheaza cu ... (vezi toată discuția)