Doresc daca se poate sa va aduc spre cunostiinta urmatorul caz.
In anul 2016 am acceptat sa iau in chirie o persoana. Am inscris-o in cartea imobilului, timp in care am fost sa scot extrasul de carte funciara pentru incheierea contractului la finante. Pentru ca era vara cei de la finante erau in concediu, asa ca am declarat-o la politie pentru a-si putea face viza de flotant. Ea a refuzat categoric sa lase buletinul motivand ca are nevoie de el. In luna septembie cand urma sa mergem din nou la finante ea a plecat din tara si fara buletinul, respectiv semnatura ei nu puteam face nici un contract la finante. Din acel moment eu nu am mai stiut niciodata cand o gasesc in Romania. In 2017 i-am cerut sa paraseasca locuinta tocmai pentru faptul ca a refuzat sa ma informeze inainte sa vina in tara pentru a avea timp sa scot extras de carte funciara sa pot sa o declar la finante.
Astazi am fost sunata de cei de la fisc pentru ca s-a depus o reclamatie impotriva mea, probabil din partea ei, si trebuie sa ma prezint pentru clarificari.
Nu are nici o dovada cum ca mi-a platit chirie(pe care de fapt o si platea cum se nimerea, daca se nimerea, motivand mereu probleme personale insotite mereu de lacrimi si de rugaminti ferbinti sa nu o dau afara), doar facturile de la intretinere care sunt pe numele meu.
Nu e nevoie decat de copii: contract, acte proprietate si buletine pentru a depune actele la ANAF la ghiseu sau chiar prin posta, deci in acesta privinta sunteti culpabila. Fara dovezi si/sau fara recunoastere nu au ce va face.
Am inteles eu gresit atunci cand am fost sunata, am fost chemata pentru niste lamuriri pentru o cunostiinta. Oricum saptamana viitoare voi merge sa imi clarific situatia. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Puteti face declaratie pe proprie raspundere ca aveti pe chiriasul X si incazati atatia lei + D200 si D220. Totusi va recomand sa rezolvati cumva contractul.