avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dividende
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dividende

Buna seara.Am avut un contract de administrare intre un PFA si o societate comerciala SRL al unui consiliu local.Contractul prevedea printre altele si un procent de 3% din profitul net pe langa indemnizatie si alte facilitati .Acest contract a fost aprobat de doua ori de CL in 2011 la infiintarea societatii si in 2015 la terminarea primilor 4 ani de mandat.Actualul consiliu insa nu este de acord cu plata acestui procent din motive pur subiective.Intre timp ei m-au schimbat profitand de ordonanta corporatista si si-au numit un nou CA.Intrebare; se considera acel 3% ca dividende si e nevoie de Hotararea AGA in speta CL sau noul CA prin directorul general poate face plata fiind parte a unui contract insusit de AGA(vechi).Mandatul meu se termina in 2019.Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:29, 9 Februarie 2018
Acea valoare nu poate fi numita dividend. Ati scris: Contractul prevedea printre altele si un procent de 3% din profitul net pe langa indemnizatie si alte facilitati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de administrare epifanie epifanie Buna seara .Am fost numit in 2011 administrator al unei firme cu capital majoritar de stat un serviciu public de apa canal al unui consiliu local.Am functionat ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Calitatea de director general OANA GORAN OANA GORAN este pfa consultanta dar semneaza cate in calitate de dir general. e ok sa se faca o hot a adunarii generale prin care sa-l numeasca pe x sa semneze actele in ... (vezi toată discuția)