avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Suma oferita (un sfat)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Suma oferita (un sfat)

Buna ziua, tatal meu a murit anul trecut intrun acident, nu a fost vinovat cu nimica, mergea regulamentar cand altul a intrat in el, asigurarea celuilat sofer mi-a oferit suma de 40.000€, as vrea si eu un sfat daca este bine cat mi sa oferit sau ar trebui sa merg prin instanta?

Tinand cont ca eu numai am tata si nici mama, am decat 22 de ani si nu am nici casa si nici averi, practic am ramas a nimanui, si in afara de asta sufar de o boala care nu se poate trata sau vindeca (adica inca nu a iesit vacin sau medicament ca sa o vindece).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
darius1827, utilizator
Cel mai recent răspuns: darius1827 , utilizator 06:24, 6 Ianuarie 2018
Desigur, ca umas, sunteti indreptatita sa primiti daune morale, si materiale de la asiguratorul celui vinovat. Plafonul maxim este de 3.500.000 Eur. faptul ca societatea de asigurari vine in intampinarea dvs. oferindu-va o sume este bine. deobicei ei propun o suma ceva mai mica decat se poate obtine in instanta. Va recomand ca fie la negocierea directa cu societatea de asigurari, fie in instanta sa va numiti un reprezentant (avocat si nu srl-uri). Se poate incerca obtinerea unei sume ceva mai substantiale.

Mult noroc!
Si am uitat sa va spun ca masina vinovatului era asigurata in spania si inmatriculat in spania ( avem si videoclip cu acidentul filmat de o alta masina care avea camera pe ea, care se vede foarte clar cine a fost vinovat si cine mergea regulamentar, si a fost si adaugata la dosar), iar la judecatorie in camera preliminara apare reprezentatul asigurari din spania si inca o asigurare tot din spania care nu are nici o treaba cu cealalta asigurare(eu traiesc tot in spania, iar asigurarea celui vinovat este o anumita firma iar cealalta asigurare care apare si ea in camera preliminara, este alta firma, adica nu au nici o treaba una cu alta) in schimb la "ucidere din culpa" apare decat o asigurare, ce-a ce ma ca-m duce in erroare (pe langa ca nu inteleg ce cauta asigurarile acolo daca eu nu am decis daca sa merg sau nu prin instanta, in dreptul lor scrie "chemate in garantie").

Este normal ca sa apara acolo asigurarile? Si de ce in camera preliminara apar amandoua iar la ucidere din culpa apare decat una?

Multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
darius1827, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A trecut un an de la decesul tatălui meu într-un accident auto. de ce n-a fost arestat vinovatul până acum? Arthas Arthas Buna, tatal meu a avut un acident din care a decedat, era nevinovat mergea regulamentar, a intrat altul dupa contrasens in el, intrebarea mea este ca cel ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victimă decedată. care este procedura pentru obținerea daunelor morale? Arthas Arthas Tatal meu a avut un acident care a murit, mama la fel ie moarta dar nu in acidentul asta, din cauze naturale acuma cativa ani, as vrea si eu sa stiu ca-m cat ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pasager decedat. cine va plăti despăgubirea familiei, și cât poate dura până când vor intra în posesia sumei? Veronica maria Veronica maria Socrul meu a murit in urma unui accident de masina in luna decembrie 2017.el fiind pasager in masina accidentul a avut loc in data de 2 decembrie 2017 si din ... (vezi toată discuția)