avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am refuzat recoltarea de sânge pentru stabilirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am refuzat recoltarea de sânge pentru stabilirea alcoolemiei din cauza tratamentului cu anticoagulante și mi s-a întocmit dosar dosar penal. Îmi sunt de folos în apărare motivele medicale?

am refuzat recoltarea de singe pt stabilirea alcolemiei,[ma aflu sub tratament cu anticuagulante mi se cuaguleaza singele boala genetica]am cerut sa mi ia probe de urina dar nu au vrut.vor sa mi faca dosar penal ce fac in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AndrasM , utilizator 02:44, 9 Ianuarie 2018
Faptul ca luati anticoagulante nu e un motiv sa refuzati recoltarea de sange. Cum va verificati INR ul lunar fara recoltarea de sange????
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aerul expirat ce valoare ati avut?
nu am suflat an etilotest
pe b[letul de externare se specifica ca nu am voie citez;nu va face injectii,manevre sangerande,extractii dentare pe perioada tratamentului cu anticoagulant. iau eliquis si nu necesita INR ul ma duc la control la sase luni.

Doar injectiile intramusculare sunt de evitat, (recoltarea de sange nu e contraindicata).puteti recolta sange fara probleme.Si eu iau anticoagulante si lunar imi fac analizele de sange.Nu se intampla absolut nimic, va garantez. In caz de extractii dentare sau operatii se intrerupe tratamentul pt 72 ore apoi se pot face si acestea.

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau suspendat? vasilicalungu vasilicalungu Am fost opriti de un echipaj de politie, iar sotului meu i s-a luat proba cu aparatul etilotest , iar rezultatul a fost 0.75mg/l.Ulterior am fost la cea ... (vezi toată discuția)
Probe biologice blakkiss blakkiss va salut. in ce conditi sunt obligat sa dau probe biologice?,legea este cam neclara, in caz de accident cu victima daca suflu in etilotest si arata zero sunt ... (vezi toată discuția)
Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)