Testamentul pe baza cărui mi-am făcut casa a fost urmat de alt testament și am probleme cu unul dintre moștenitori. Este posibil să rămân fără bunul meu?
Buna seara..o speta ...in 2009 bunicul meu mia facut un testament pe 2200 metri patrati teren intravilan.am construit o casa cu autorizatie pe numele bunicului cu banii mei aprox 10000 euro. Ulterior test meu bunicul a mai facut unul universal ptr matusa mea.pe toata averea fara insa a fi revocat test meu. Bunicul are 4 mostenitori legali(copii lui) eu fiindui nepot.mentionez ca testamentele sunt autentice. 3 dintre mostenitori printre care si matusa cu testamentul universal i- mi recunosc testamentul prin declaratii notariale. Ce ma sfatuiti sa fac cu al 4-lea.ptr ca la notar nu merge nu vrea. Care ar fi caile de atac si cum ar trebui sa procedez ptr ai intenta o cauza.mentionez ca bunicul a decedat in 2012. Va multumesc
Iar la data testamentului matusii constructia nu exista in vara lui 2010 am construit si autorizatia de constructie este datata ulterior datelor incheierii celor doua testamente. Adica 22 dec 2009.
Astazi am mer la doi notari cu tes tamentul universal.si notarii au confirmat ca este nul.deoarece la autentuficare pe verso este datele testatorului ceea ce e normal dar si datele beneficiarului ceea ce nu e normal. Semnatura testatorului ceea ce e normal dar si al beneficiarului ceea ce iar nu e normal....inyrebarea ar fi ....daca anulez in instanta test universal al matusii ....testamentul. Meu ramane in picioare?..va multumesc
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
In viziunea mea, nu este nul.
Da, ok, nu trebuia mentionat legatarul in cuprinsul testamentului (e mai mult un aspect procedural, legat de redactarea si intocmirea testamentului). Dar din atat timp cat aceasta a fost vointa testatorului, iar acesta a avut discernamant si legea nu prevede nulitatea testamentului intr-un astfel de caz, eu l-as considera perfect valabil. Efectele juridice se produc.
Sunt testamente scrise acasa, de mana, la fel de valabile ca unele incheiate la notar. Si va dati seama ca omul de rand nu are studii juridice.
Stiu ca este tardiv, dar bunicul dvs s-a jucat de-a testamentele.
Eu una nu sunt de acord cu testamentele in cazul persoanelor care au copii. Testamentul in sine nu este act de proprietate. Iar in situatia de fata este fix apa de ploaie. Daca se doreste gratificarea unui mostenitor, trebuiau incheiate acte din timpul vietii. In cazul dvs, v-as recomanda sa dezbateti sucesiunea in instanta si cel mult sa folositi testamentul ca un document cu privire la intentia bunicului de a va lasa ceva (precum si toate documentele care atesta investitiile dvs in imobil). Desi este foarte posibil ca si instanta sa aprecieze ca ultimul testament este cel valabil.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mai degraba intrebati-l pe al patrulea ce pretentii are, pt ca oricare ar fi situatia tetamentelor.. in cel mai rau caz, matusa ar beneficia de tot, iar daca ar fi sa se reduca pt ca incalca rezerva unuia, acela tot ar lua jumatate din cat i se cuvenea legal, adica 1/8.
Testament
RAD EMIL
o persoana lasa prin testament intreaga mostenire unui nepot incit sotul ia decedat de mult au avut o fata care a decadat si ea inainte de a de face ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Ady00pk
As dori sa stiu care e cea mai buna si simpla metoda prin care un om ar putea lasa o proprietate unui minor in varsta de 16 ani?
Se poate face testament daca ... (vezi toată discuția)