buna ziua. as vrea sa stiu daca pot primi cateva sfaturi despre conditiile in care pot fi dezvaluite date din secretul bancar.
sunt unicul mostenitor legal (cu act de mostenire) al persoanei decedate acum mai bine de 2 ani. persoana avea un credit la banca ce a fost achitat dupa deces iar banca a primit copie dupa certificatul de deces la acel moment pentru notificare si inchidere de cont.
recent am aflat ca acel cont bancar nu a fost inchis si am cerut bancii (solicitare scrisa) informatii despre motivele pentru care contul nu a fost inchis si despre operatiunile de pe acel cont.
banca mi-a solicitat sa le comunic intentia pentru care le solicit informatiile astea intrucat ele constituie secret bancar.
am citit art din lege care se refera la secretul bancar si detaliile despre modalitatiile in care poate fi comunicat, precum si modul in care este descrisa intentia.aceasta "intentie" nu este reglementata si este in mare masura lasata la latitutinea bancii pentru apreciere; as vrea sa stiu ce fel de motive pot fi admise de o banca precum intentie intr-un astfel de caz (solicitare detalii si operatiuni pe cont in calitate de mostenitor).
nu vreau sa actionez banca in instanta, dar vreau sa aflu detalii despre cont. astfel, as vrea sa stiu :
- ce poate fi admis drept "intentie" din partea mea in acest caz
- daca banca nu considera "intentia" mea drept valida, ce alte motive de a le solicita acest lucru am la dispozitie? ma pot adresa cu solicitarea altor institutii romane (din nou, nu ma intereseaza sa actionez banca in instanta). multumesc,
Dreptul la informatie
Oops
Salut !
Vreau sa aflu ce bani are tatal meu prin bancile din Romania !
Nici nu sunt sigur daca are, doar il banuiesc ca are !
As vrea o informatie, un ... (vezi toată discuția)