avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare prima anuala conform regulamentului intern
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare prima anuala conform regulamentului intern

Buna ziua,

Contextul este urmatorul:
- In regulamentul intern al firmei la care lucrez scrie ca se acorda un bonus anual de performanta, in 2 transe: x% in ultima zi din an, (100-x)% in prima luna din anul urmator.
- Mi-am depus demisia dupa primirea primei parti din acest bonus.
- Conform regulamentului intern, angajatii eligibili pentru acest bonus sunt doar cei care nu au o demisie activa la data virarii banilor pentru prima, inseamnand ca nu voi primi si a 2a parte din bonus.

Conform legilor din Romania, poate fi considerat discriminare(sau altceva) faptul ca nu mi se mai acorda acest bonus daca am o demisie activa in acel moment? Angajat sunt, salariu iau, obligatiile trebuie sa mi le respect.

Poate fi atacata aceasta prevedere a regulamentului intern? As avea sanse reale sa pot obtine diferenta de bani pentru acest bonus anual?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Bonus de performanta AngelaSanda AngelaSanda Buna ziua, Am nevoie de opinia d-voastra in legatura cu dreptul meu de a primi (sau nu) bonusul de performanta. Conjunctura este ca sunt in perioada de ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii itomos itomos Buna ziua! Va rog sa ne consiliati cu privire la urmatoarele aspecte de dreptul muncii. 1. In cadrul contractului individual de munca, noi avem ... (vezi toată discuția)
Acordare bonus Maat1978 Maat1978 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la acordarea bonusului (pro rata), tinand cont de urmatoarele informatii: - pe Oferta initiala de angajare ... (vezi toată discuția)