avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... procedura promovare in clasa
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

procedura promovare in clasa

In cadrul inst noastre au sustinut examen de promovare in clasa un nr de colegi ce au absolvit studii superioare. Documentatia a fost trimisa spre avozare la ANFP conf Ordin 10280/2008 al ANFP.
Intrebarea este urmatoarea:
Intre timp a aparut OUG 105/2009 si nu inteleg continutul noul art.107 din Legea 188/1999.
Dupa obtinerea avizului favorabil ANFP , trebuie sa solicit aprobarea unui nou stat de functii prin HCL, stat de functii modificat urmare a transformarii unor functii publice din clasa III in clasa I? Si dupa aceea trimit iar la avizare la anfp?
Sunt nelamurita deoarece documentatia pentru avizarea unui stat de functii de catre ANFP este diferita fata de cea pt transformarea unor functii publice din clasa III in clasa I.

Fac precizarea ca functiile respective au fost prevazute spre promovare in planul de ocupare pe 2009.
Cele 30 de zile de la art.107^1 la ce acte administrative fac referire? Mai exact o decizie de numire in functia publica urmare a promovarii in clasa trebuie pusa in aplicare doar la 30 de zile de emiterea ei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:38, 16 Octombrie 2009
Din cate stiam eu... ingrosarea cuvintelor, sau sublinierea acestora, sunt interzise pe acest forum. As putea deduce ca ati tipat la mine.... :)
In programul meu de legislatie, nu stiu de ce, prevederea aia aiuristica, pe care-o citati, nu apare inca, in lege. De aici, si eroarea mea, pentru care, imi cer scusa. In concluzie, celelalte prevederi citate de mine, sunt pe langa problema.
Nu-mi ramane decat sa va urez succes in demersurile dvs. si poate ar trebui sa luati eventual in considerare, opinia d-nei./d-soarei. Kyandra. Sau nu... :)
Ati scos din contexul intregii legislatii privitoare la functia publica un singur articol. Art. 107 nu se aplica de sine statator si vizeaza nu promovarea trimestriala in clasa (si nu numai) ci subliniaza obligativitatea institutiilor publice de a solicita avizul ANFP in cazurile prevazute la alineatul 1.
Alineatul 3 interzice, practic, unei institutii publice sa efectueze modificarile prevazute la alineatul 1, pct b) - d) mai mult decat o singura data pe trimestru. Asta nu inseamna ca institutiile publice sunt obligate sa faca modificari trimestrial.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Imi cer scuze fata de dl mihaicalinescu2005 daca am parut nepoliticoasa.
Dar unele prevederi legale sunt atat de aiuristice ca nu mai stim cum sa le punem in aplicare. Spre ex. art.22 lit.j din L 188/1999. Ati observat vreo modificare in textul anterior si cel modificat prin OUG 105/2009? Eu nu. Si mai sunt.
Iar nelamurirea mea era legata de faptul ca intradevar asa cum a observat Kyandra trebuie obtinut avizul ANFP de 2 ori deoarece pt transformarea fct publice trebuie un aviz cf. Ordinului 10280/2009 iar pt modificarea statului de functii trebuie alt aviz ANFP pt care exista o procedura distincta.
De aici si intrebarile mele anterioare.
Imi cer scuze din nou daca am jignit pe cineva si multumesc tuturor celor care au postat un raspuns deoarece numai asa ne mai ,,perfectionam" si noi profesional fara a afecta bugetul institutiei
Nu aveti motive sa va cereti scuze, eu apreciez ca nu ati jignit pe nimeni. Oricum, nu participam la discutii in forum ca sa ne suparam.

Aveti dreptate in privinta legislatiei aplicabile functiei publice iar mesajele postate atat de Kyandra cat si de mihaicalinescu2005 sunt, ca de obicei, valoroase si utile discutiilor in legatura cu aceasta legislatie.

O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare dupa absolvire studii superioare flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ,sunt functionar public, am fost angajata ca referent superior tr III pana in anul 2009 cu o vechime in administratie de ... (vezi toată discuția)
Functionari publici - promovare Iulia Stroea Iulia Stroea In anul 2010 a fost suspendat articolul 70 din Lg.188/2009(r2) prin Lg.140/2010privind promovarea rapida? Si daca ele s-au facut totusi ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Emitere dispozitie de primar in cazul promovarii in grad profesional al functionarilor publici elisa_2000 elisa_2000 Dupa examenul de promovare in grad profesional al unui functionar public, in cat timp se poate emite dispozitia, care este termenul legal de emitere a ... (vezi toată discuția)