avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in Spania - certificat de nastere spaniol care incalca prezumntia de paternitate din Romania

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati sa rezolv urmatoarea situatie. Doi cetateteni romani au devenit parinti in Spania. Mama era casatorita in Romania, copilul s-a nascut din concubinaj cu alt cetatean roaman. Autoritatile spaniole le-au eliberat certificat de nastere in care figureaza tatal biologic. Care este calea de urmat pentru ca aceste persoane sa obtina certificat de nastere in romania? Starea civila exclude transcrierea certificatului de nastere in conditiile in care certificatul de nastere spaniol incalca prezumntia de paternitate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 16:19, 4 Ianuarie 2018
Buna ziua,

Trebuie formulata o actiune pentru tagada paternitatii si pentru ca tatal biologic sa fie trecut in certificatul de nastere a copilului. Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din localitatea dvs. pentru a va informa cu exactitate ce presupune aceasta actiune si care sunt costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)