avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sectia comuna si Sectia Civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sectia comuna si Sectia Civila

"Solutia pe scurt: Mutarea dosarului de pe Secţia comună pe Secţia Civilă
Document: Încheiere finală (dezinvestire)"

Va rog frumos, puteti sa-mi explicati care este diferenta intre cele doua sectii? E vorba despre o speta care are ca obiect granituirea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sunrunner , utilizator 21:25, 7 Ianuarie 2018
"INSTANTE DE DREPT COMUN SAU/INSTANTE
SPECIALIZATE
În România, pe lângã instantele de drept comun existã
fie sectii specializate, fie complete de judecatã specializate,
în anumite materii.
• Sectiile specializate
La instantele mari, indiferent dacã sunt judecãtorii,
tribunale sau curti de apel, în functie de numãrul de cauze
de o anumitã naturã, functioneazã sectii specializate (sectia
civilã, sectia penalã, sectia comercialã, sectia de contencios
administrativ, sectia de litigii de muncã si asigurãri sociale).
Sectia civilã, de exemplu, judecã numai cauze civile.
La instantele mici, functioneazã sectii mixte în câte
douã-trei materii, iar judecãtorii care le compun judecã
într-una sau douã dintre respectivele materii.
"
Probabil au infiintat o sectie civila separata de cea de drept comun, fiind o instanta mica cea la care se judeca speta de granituire. Eu asa imi explic.
Cred ca in functie de obiectul cererii aceasta a fost mutata, dupa competenta, de pe sectia comuna (nu de drept comun) pe sectia civila. Este o instanta din Ilfov sau despre ce instanta este vorba?
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator
Buftea.
Sectia comuna ce spete judeca?
Au fost in proces de reorganizare, asa incat sectia comuna s-a impartit in sectia civila si sectia penala.

Alte discuții în legătură

Incepe activitatea la tribunalul ilfov Roland Mindrila Roland Mindrila Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2011. Tribunalul cu adresa in Str. Stirbei Voda nr. 24, ... (vezi toată discuția)
Renuntare proces marin-florin marin-florin Buna ziua am un proces pe rol la jud buftea si am o problema cu as putea zezolva In dosar au fost 3 capete de cerere una admitere la ambele ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta ContSters109653 ContSters109653 Care este diferenta dintre \"judecatorie\" si \"tribunal\". Exista \"tribunalul muncii\" ? Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios ... (vezi toată discuția)