avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obligat sa merg la lucru
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obligat sa merg la lucru

obligat sa merg la lucru dupa un infarct . am primit 7 zile de concediu medical si replica ca pot sa fac ce vreau caci medical nu mi se mai da. sa ma descurc cum pot sau sa ma duc la lucru ca spitalu numi mai prelungeste medicalu . practic am fost aruncat an strada mentionez ca am contract de munca . ce urmeaza sa fac _?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:22, 4 Ianuarie 2018
Daca ati avut infarct trebuia sa fiti internat in spital. La iesirea din spital trebuia sa primiti niste recomandari medicale pentru evitarea repetarii infarctului.
Probabil, CM l-ati primit de la medicul de familie, document care poate fi prelungit, dupa caz de catre medicul specialist cardiolog care v-a supravegheat in spital, dupa infarct.
Cu toate documentele medicale pe care le detineti, inclusiv recomandarile medicale puteti merge la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru o examinare periodica si modificare, dupa caz a fisei dvs. de aptitudine in sensul de a se scrie apt/ inapt/ apt conditionat (cu precizarea conditionarilor/ recomandarilor) pentru locul dvs. actual de munca.
Noua fisa de aptitudine se transmite angajatorului care in functie de aptitudinea in munca mentionata de medicul specialist de medicina muncii poate sa va reduca programul de lucru, sau sa va schimbe locul de munca/ postul de lucru.
Daca medicul de medicina muncii decide ca sunteti apt pentru locul dvs. de munca veti ciontinua lucrul la acelasi loc de munca/ post de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare din punct de vedere medical VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce ... (vezi toată discuția)
Abuz medic medicina muncii ridder1 ridder1 Am facut un control la medicina muncii pentru angajare iar medicul de acolo mi-a gasit tensiunea 150 cu 100 si mi-a dat apt conditionat si pot lucra doar 30 de ... (vezi toată discuția)
Inapt pentru o functie sau recomandari medicale? Denisa balan Denisa balan Buna seara! Va rog sa imi spuneti din punct de vedere Juridic cum interpretati fisa aptitudine cu avizul medical: - apt - apt conditionat - inapt ... (vezi toată discuția)