avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfintare post comun-concedire un singur angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfintare post comun-concedire un singur angajat

Buna ziua,

Astazi, din nefericire, am primit decizia de desfintare a postului detinut(sef raion) in conformitate cu cerintele de forma ale unei asemenea comunicari si plata salriala compensatorie.
In decizie(luata la cunostinta de mine astazi prin semnatura) apare specificatia"societatea nu dispune de posturi vacante corespunzatoare pregatirii profesionale a dlui X".

Nu apare lista locurilor vacante din firma sau vreo referire privind transmiterea unor informatii la OJM ptr a primi sprijin.
Nu mi s-a propus vreo reconversie profesionala.
In postul acesta se va pune o alta persoana de fapt dar probabil ca nu se va incadra dpdv al organigramei oficial in scris.
In acest post mai sunt incadrati cativa manageri cu aceiasi inregistrare COR care nu au avut a fi afectati de reorganizarea impusa de dificultatile economice desi ocupa acelasi post cu mine. Postul meu nu se desfinteaza din organigrama.
Peste cateva luni firma va reincepe angajarile in alt oras ptr deschiderea unui nou punct de lucru.
Punctul meu de lucru nu se desfinteaza. Dificultatile sunt justificate de o cifra de afaceri egala cu cea din anul 2007.
Sentimentul nu este prea placut si doresc sa va intreb care ar fi sansele mele de castig in caz de contestare a deciziei.
Aveti cunostinte privind termenele ptr solutionarea unui asemenea proces in Bucuresti?

Va multumesc si astept parerile dvs.

Daniel

Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Daniel Shneker, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 00:12, 16 Octombrie 2009
1. Decizia o puteti contesta la tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. Atentie insa, este vorba de o concediere individuala si angajatorul nu este obligat sa anunte ITM si AJOFM.
3. Angajatorul este cel care hotaraste ce post desfiinteaza si ce salariat concediaza. Este riscul sau.
Multumesc pentru raspuns,

Propriu-zis ce sanse as avea sa am castig de cauza?

Din ce imi spuneti angajatorul are dreptul discretionar sa aleaga cine pleaca si sa angajeze peste cateva luni chiar daca cu o modificare doar formala a pozitiei.

Am un emai de numire in functie de la seful ierarhic la vremea aceea. Dupa plecarea mea probabil ca seful postului de lucru(dir magazin) va face o numire pentru persoana care imi va prelua atributiunile prin email catre toata compania.

Desi va fi incadrat pe alt post atributiunile vor fi aceleasi.

Multumesc,
Daniel
Buna ziua,


Pt avea va rog un raspuns la problema mea?
Sunt foarte presat
Multumesc,

Daniel
1. Fiind vorba de o firma cu capital privat, angajatorul poate dispune (de ce spuneti "discretionar"?) desfiintarea oricarui loc de munca. O face pe riscul sau, ca sunt banii lui.
2. Puteti contesta la Tribunal decizia de concediere dar nu va dau sanse prea mari.
Ca sa vi se poata estima sansele real, trebuie sa consultati un avocat care sa evalueze situatia dvs. concreta.
Aici aflati doar ca decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul teritoral de la domiciliul dvs.
Conform Codului Muncii , in procesele avand ca obiect litigii de munca se judeca cu celeritate si sunt scutite de taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca SergiuTent SergiuTent Foarte pe scurt: Sunt angajaat ca dir. executiv la o firma a CL Hunedoara, administratorul face o adresa catre Primarie pe care nu o cunosc, iar Primarul ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)
Desfintare post individual Eduard l Eduard l Buna seara, Angajatorul mi-a desfintat postul de lucru si ma aflu in perioada de preaviz. Am primit salarii compensatorii insa in decizia de desfintare ... (vezi toată discuția)