Bunicii mei materni au construi o casa impreuna prin 1925-26. Au avut doi copii, doua fete, una fiind mama. Bunicul a murit in 1945, mostenitori fiind bunica, mama si sora ei. In 1948 mama sa casatorit cu tata si au rezultat doi copii, eu si fratele meu. In 1948 sora mamei a plecat in alta localitate, acolo s-a casatorit in 1950 si a avut domiciliul acolo pana la deces (1993) Bunica a decedat in 1983. N-a avut serviciu niciodata, dar la o varsta a primit o pensie nesemnificativa dupa bunicul. De cand s-au casatorit, parintii mei au locuit impreuna cu bunica. Mama a decedat in 1980, iar tata in 2004. De cand s-a casatorit cu mama si pana la decesul sau, impozitul pentru casa si terenul aferent a fost platit de catre tata. Sora mamei n-a avut niciodata vreo contributie si nici nu a locuit acolo din 1948 (venea in vizita din cand in cand, relatiile erau bune). Intrebare: Mostenitorul sorei mamei mele mai are vreun drept asupra casei avand in vadere ca tatal meu a platit impozitul toti acei anii? Sau altfel, noi, copii tatalui meu, putem invoca in numele lui dreptul de uzucapiune? Dupa decesul tatalui, impozitul l-am platit eu, deci cei din partea soerei mamei mele n-au avut niciodata vreo contributie.
Buna seara,
Dupa decesul bunicului imobilul s-a impartit astfel:
bunica 5/8 si fiecare din fere cate 3/16.
Dupa decesul bunicii fiecare din fete va primi 5/16.
Faptul ca altcineva a platit anumite dari sau ca a adus unele imbunatatiri trebuie dovedit cu acte asa cum trebuie dovedita provenienta banilor.
Mostenire
roxanatt
buna ziua,
bunica mea a avut 4 fete: 3 fete cu primul barbat si una (mama mea) cu al doilea, (bunicul).
3 din ele sunt casatorite si au copii, una nu a ... (vezi toată discuția)