avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua,
bunica mea a avut 4 fete: 3 fete cu primul barbat si una (mama mea) cu al doilea, (bunicul).
3 din ele sunt casatorite si au copii, una nu a fost casatorita niciodata.
aceasta a decedat saptamana trecuta.
intrebarea mea este daca mostenirea se imparte egal la surori, intrucat doar doua sunt surori de mama si tata, iar mama mea este doar de mama.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxanatt , utilizator 20:30, 15 August 2012
Se imparte egal intre surori
multumesc,chiar daca nu sunt surori decat de mama ?
Pai e doar mostenirea mamei, nu conteaza ca fiecare are alt tata, importat e ca au aceiasi mama si ca fiecare are dreptul de a avea o parte din mostenirea mamei lor
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
imi pare rau ca nu m-am exprimat eu corect, nu e vorba de decesul mamei lor, ci de decesul uneia dintre surori.
sunt 4 surori, 3 de mama si tata si una doar de mama
una din surorile de mama si tata a decedat. aceasta nu a fost niciodata casatorita.
sora care e doar de mama are drept la mostenire? si daca da, in ce procent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune branca branca buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a putea face succesiunea la um imobil. Imobilul a apartinut tatalui meu, el a murit ... (vezi toată discuția)
Dreptul moştenire copii şi nepoti szabo33 szabo33 Eu locuiesc in Turcia oraşul Mersin de 21 ani.Eu am 2 baieti .Am doua surori bune numai din partea mamei dupa tata sint vitrege. Eu ce drept am ca moştenire ... (vezi toată discuția)