Bună seara! Mă numesc Iulia și am 16 ani împlinți în 2017.În urma unor certuri foarte serioase , din care au rezultat jigniri grave de la ai mei părinți, după o lungă perioadă de ape reci între mine și ei,am decis să plec de acasă să stau la prietenul meu.Ideea este că el are de lucru,are casă,masă etc ; nu vrea să mă las de școală, Ba chiar mă susține .Ideea este că relația mea cu părinții e extrem de proastă, eu nu am avut niciodată dreptul să exprim ce simt și ce cred.Nu am decis aceasta “evadare” cu mintea unui copil (adolescent) , ci cu ceea ce se conturează a fii mintea adultului ce voi ajunge.Consider ca aceasta mutare, chiar dacă ii voi dezamagi pe părinți, este cel mai bun lucru pt relația părinte-copil data.E nevoie de o separare intr-o Neînțelegere persistenta.Intre mine și prietenul meu e diferența de un an jumate (are 18 ani împliniți), așadar corupere de minori nu poate sa fie; din câte presupun, nici răpire nu e deoarece am plecat de buna voie și nesilita de el.Nici act sexual cu un minor nu e, deoarece eu consimt la acesta.Intrebarea care se repeta mereu este : Poate păți ceva el? Pot fii luată cu forța de la el?
Va mulțumesc pt păreri și răspunsuri.
Penal, nu se va intampla nimic nimanui.
Pe parte civila, pe motiv ca minorii locuiesc cu parintii lor, parintii ar putea solicita in instanta in contradictoriu cu prietenul major, intoarcerea copilului minor. Tu esti libera sa stai unde vrei ca nu te poate lega cineva fedeles, dar prietenul ar putea fi obligat sa nu te mai primeasca si atunci ai putea fi obligata sa te intorci,.
Ai putea sa mergi la dgaspc de care apartii sa faca o evaluare a mediului in care stai ( la parinti), poate cu ajutorul pshihologului desemnat , reusiti sa va imbunatatiti relatia.
Copil problema
desperadoxyz
Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema.
Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se ... (vezi toată discuția)