avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil de 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil de 10 ani

Divortul se poate pronunta pe baza acordului sotilor daca acestia au stabilit si rezolvarea cererilor accesorii divortului adica incredintarea minorului spre crestere si educare unuia dintre parinti, contributia celuilalt parinte la plata cheltuielilor de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copilului (art. 96 C Fam).
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:24, 15 Octombrie 2009
In primul rand nu puteti divorta prin comun acord, deoarece pentru a fi posibil acest tip de divort, una dintre conditii este acea de a nu avea copii minori. Ramane sa optati pentru un divort obisnuit , pe parcursul caruia se vor solutiona si toate celelalte aspecte.
asa cum am mai scris si intr-un alt topic eu folosesc o formula de divort rapid, atunci cand sotii se inteleg sa divorteze dar nu pot folosi calea divortului prin acord fiindca au minori: atunci unul dintre soti initiaza actiunea iar celalalt la primul termen de judecata vine si spune ca este de acord cu cererile celuilat.
daca sunt minori ar fi bine sa fiti asistati si de un avocat ca o sa trebuiasca audiati copii, acum depinde si de varsta lor.
Nu
Reflecta culpa comuna a celor doi soti un adevar ?

Atunci, in vederea desfacerii casatoriei prin divort , o puteti invoca , si , pentru mai multa rapiditate a actului justitiar, sa solicitati nemotivarea hotararii judecatoresti.

Chiar daca nu exista vreo specificare a unui capat accesoriu privind incredintarea si pensia de intretinere in cererea de chemare in judecata , instanta de judecata , in mod obligatoriu , se pronunta si asupra acestora.

Buna intelegere in privinta efectelor desfacerii casatoriei prin divort poate exista , insa consfintirea acesteia e facuta tot prin intermediul instantei de judecata.

Atributul acesteia e de a puncta , in mod judicios , lucrurile.

Copilul care a implinit 10 ani va fi audiat, in camera de consiliu , in vederea exprimarii dorintei sale , care sa conduca , apreciind situatia faptica per ansamblu, la aflarea interesului superior al acestuia.

Succes.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nu pe incredintarea copilului se face probe in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate desparti divortul de incredintarea minorului? miss_ra miss_ra Suntem intr-un proces de divort si amandoi dorim divortul. Dar fostul sot s-a razgandit si a facut apel pentru incredintarea copilului. Se poate pronunta ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor cri_213 cri_213 as vrea sa stiu ce sanse am sa mi se acorde tutela exclusiva a fiului meu de 1 an, in conditile in care eu sunt in concediu de crestere a copilului,pe sotul ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)