avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol necultivat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol necultivat

Exista cumva riscul de a pierde dreptul de proprietate asupra unui teren agricol nelucrat/necultivat, etc.?
Intrebarea se refera la 2 situatii:
1. Sunt mostenitor al unei parti din mostenirea constand in mai multe terenuri agricole, destul de departe in provincie, pentru care nu s-a facut inca succesiunea, intrucat nu toti mostenitorii legali sunt de gasit. Chiar daca ar fi facuta succesiunea, tot nu as putea merge sa cultiv loturile respective, iar in zona aceea nici nu exista posibilitatea de a le da in arenda, neavand cine sa le ia.
Pentru aceasta situatie va rog sa imi spuneti si cum ar putea fi facuta succesiunea daca nu sunt prezenti toti mostenitorii.
2. Am cumparat anul trecut un teren agricol care urma sa fie trecut in intravilan si construit pe el. Datorita crizei financiare, acest lucru nu mai este, in prezent, posibil.

Poate statul sa confiste proprietatile nelucrate s
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 23:13, 16 Octombrie 2009
Nu. Singura situatie pentru care legea 18/1991 prevdea o asemenea sanctiune era pentru terenurile pentru care se constituia dreptul de proprietate in localitatile cu excedent si care nu erau lucrate de cei carora le fusesera atribuite... Sincera sa fiu, nu cred ca prevederea respectiva mai este in vigoare...Este mai simplu pentru stat sa va incaseze impozitul decat sa se incarce cu parloage si miristi la domeniul public:D
Ca raspuns la pct. 1, puteti promova in instanta, o actiune de iesire din indiviziune ::)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii teren agricol ladyana ladyana Buna ziua, Doresc sa stiu daca se vor mai acorda subventii pentru teren agricol extravilan necultivat? eu am un teren de 10000mp, ramas necultivat din 2006 ... (vezi toată discuția)
Prevenire distrugere cultura agricola badila steluta badila steluta sunt o societate care are activitate cultivarea plantelor si cerealelor . am terenuri in arenda dar unele tarlale nu sunt in totalitate acoperite de ... (vezi toată discuția)
Arenda, regim juridic si fiscal Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Dorim sa dam in arenda terenurile agricole ce au apartinut soacrei mele, care a decedat (decembrie 2009) si pentru care nu este facuta succesiune ... (vezi toată discuția)