avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite si taxe
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite si taxe

Ma numesc Virgil Olteanu sunt persoana cu handicap grav si locuesc impreuna cu sotia mea Olteanu Rodica pensionara cu o pensie de 520 lei si cu fiul ei de 40 de ani dintr-o casatorie anterioara si el cu handicap accentuat , casa este pe numele nevestei obtinuta ca mostenire . Intrebarea mea este : beneficiem de scutire de impozit pe locuinta si daca da cum sa procedam ? caci de la primaria din comuna ni se spune ca nu avem dreptul deoarece eu nu sunt proprietar iar fiul nevestei mele nu este minor . Mentionez ca handicapul este permanent in ambele cazuri . va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:56, 5 Ianuarie 2018
Daca proprietarul apartamentului este sotia dv care nu este detinatoare de certificat incadrare in grad de handicap,nu beneficiaza de facilitatea scutirii de la plata impozit aferent locuinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto pentru persoanele cu handicap gabitz77 gabitz77 Buba ziua. Sotia mea este incadrata ca persoana cu handicap. Eu ca sot beneficiez de scutirea impozitului auto ptr un mijloc de transport detinut pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri pt. persoane cu handicap accentuat a1a1 a1a1 As dorii sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari -o persoana cu handicat accentuat beneficiaza de scutirea pt impozitul pe o cladire si pe pamant ... (vezi toată discuția)