avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Un functionar public poate continua sa lucreze si dupa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Un functionar public poate continua sa lucreze si dupa varsta de 65 ani ?

Buna seara, as avea rugamintea, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: Am un prieten, care lucreaza ca functionar public (secretar) la o Primarie comunala. Luna viitoare (februarie) implineste 65 de ani. Ar dori sa mai lucreze in continuare 1-2 ani. Exista vre-o posibilitate ? La art. 98 lit. d din Legea 188/1999 scrie ca "(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept: d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare", iar la art. 117 din acelasi act normativ se prevede ca "Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii". In Codul muncii la art. 56 lit. c se prevede acelasi lucru. Deci, cum vad eu nu ar fi posibil dar poate stie cineva altceva...Sau daca se pensioneaza poate sa-si continue activitatea la acelasi loc de munca, cumuland pensia cu salariul ? Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva si va doresc toate cele bune.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 22:10, 6 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai ca personal contractual isi mai poate desfasura activitatea in continuare.
Multumesc mult, si asta ar presupune sa-si inceteze activitatea pe functia pe care a avut-o si-apoi sa participe la un concurs pentru ocuparea unei functii pe baza de CIM si sa cumuleze pensia cu salariul, da ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, asa este.
Multumesc mult d'le Cornel Vasile, un An Nou cu bine va doresc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)
Acordul angajatorului pentru continuarea activitatii Cristinabv Cristinabv Va rog f.mult sa-mi spuneti cum trebuie procedat din p.d.v. al resurselor umane in urmatorul caz: - o colega indeplineste conditiile de pensionare la limita ... (vezi toată discuția)