In anul 2016 am vandut niste actiuni .Mentionez ca era vorba despre niste actiuni la o societate cu capital de tip inchis. Asta inseamna ca numai intre actionari se pot tranzactiona actiunile. Prin notar si nu prin broker. Respectand termenul legal, dupa vanzare, m-am prezentat la ANAF, pentru a face declaratia. Acolo, mi s-a cerut fisa de portofoliu. Am sunat la acea societate dar mi s-a spus ca nu-mi pot elibera acest document, societatea fiind una de tip capital inchis, fisa de portofoliu fiind un document specific brokerilor, vanzarea respectiva neincadrandu-se. Am completat declaratia 200(parca). Si din mai 2017 n-a venit nimic...In mod normal, daca ai ceva de plata, ANAF in 2 saptamani iti trimite decizia de impunere. Nimic,atata timp! Mai ales ca am si serviciul online activat si-mi vine pe mail notificare,ori de cate ori mi se elibereaza un document de la ei. Sincer, vazand ca "nimic", atatea luni mi-am luat gandul...Cand astazi, 5 ian 2018, ma trezesc pe mail cu instiintarea unui nou document pe portalul lor. Intru la ei si descarc o frumusete de decizie de impunere, cu multe cifre. Si ma gandesc asa: de venit, am venit sa declar in termen legal. ANAF, s-a facut ca ploua, atatea luni...Am mai fost la ei de inca 3 ori de atunci si nu mi-au inmanat nimic. Si acum? cand nivelul de impozitare a scazut la 10% , cum ma simt eu, om onest pana la urma, care trebuie sa platesc un impozit de 16%, in comparatie cu un alt contribuabil, care pentru acelasi tip de tranzactie, plateste 10% impozit? Citez din Constitutia Romaniei, art 16, alin 1 " Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări". Ce parere aveti de situatia aceasta, in care - in 2018 - , fara a avea culpa, mi se trimit cu intarziere decizii de impunere, mai ales ca impozitul s-a si modificat, intre timp? Pot ataca aceasta decizie in instanta? Caci nu ma astept ca la contestatie sa-si dea ANAF seama de faptul ca eu platesc un impozit de 16% , in timp ce se poate afla langa mine cineva care plateste unul de 10%. Multumesc.
Vanzare actiuni
andrei_i_p
Buna ziua,
Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)