avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Discriminare fiscala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Discriminare fiscala

In anul 2016 am vandut niste actiuni .Mentionez ca era vorba despre niste actiuni la o societate cu capital de tip inchis. Asta inseamna ca numai intre actionari se pot tranzactiona actiunile. Prin notar si nu prin broker. Respectand termenul legal, dupa vanzare, m-am prezentat la ANAF, pentru a face declaratia. Acolo, mi s-a cerut fisa de portofoliu. Am sunat la acea societate dar mi s-a spus ca nu-mi pot elibera acest document, societatea fiind una de tip capital inchis, fisa de portofoliu fiind un document specific brokerilor, vanzarea respectiva neincadrandu-se. Am completat declaratia 200(parca). Si din mai 2017 n-a venit nimic...In mod normal, daca ai ceva de plata, ANAF in 2 saptamani iti trimite decizia de impunere. Nimic,atata timp! Mai ales ca am si serviciul online activat si-mi vine pe mail notificare,ori de cate ori mi se elibereaza un document de la ei. Sincer, vazand ca "nimic", atatea luni mi-am luat gandul...Cand astazi, 5 ian 2018, ma trezesc pe mail cu instiintarea unui nou document pe portalul lor. Intru la ei si descarc o frumusete de decizie de impunere, cu multe cifre. Si ma gandesc asa: de venit, am venit sa declar in termen legal. ANAF, s-a facut ca ploua, atatea luni...Am mai fost la ei de inca 3 ori de atunci si nu mi-au inmanat nimic. Si acum? cand nivelul de impozitare a scazut la 10% , cum ma simt eu, om onest pana la urma, care trebuie sa platesc un impozit de 16%, in comparatie cu un alt contribuabil, care pentru acelasi tip de tranzactie, plateste 10% impozit? Citez din Constitutia Romaniei, art 16, alin 1 " Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări". Ce parere aveti de situatia aceasta, in care - in 2018 - , fara a avea culpa, mi se trimit cu intarziere decizii de impunere, mai ales ca impozitul s-a si modificat, intre timp? Pot ataca aceasta decizie in instanta? Caci nu ma astept ca la contestatie sa-si dea ANAF seama de faptul ca eu platesc un impozit de 16% , in timp ce se poate afla langa mine cineva care plateste unul de 10%. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
laurr29, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumpararea fortata a actiunilor si declaratie la anaf janinageorgescu janinageorgescu Buna seara, Ne-am pomenit zilele trecute ca primim fiecare, eu si sotul, prin postas, cate 828 lei fiecare, reprezentand \\"valoarea bruta a actiunilor\\" ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni - trebuie declarati banii? Roxana_Gr Roxana_Gr Buna seara, Soacra mea intentioneaza sa vanda pe bursa niste actiuni pe care le are la o banca, in cuantum de aproximativ 12.000 de euro, vrand ulterior sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)