avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CF in lucru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CF in lucru

Buna ziua!
Ne confruntam cu o problema destul de delicata. Dorim sa achizitionam un imobil, ne-am inteles cu proprietarul, care l-a dobandit prin mostenire, a facut succesiunea, iar CF-ul este procesat in momentul de fata. Problema este ca aceasta persoana are nevoie de un avans din partea noastra pe care nu-l putem da la notar, fiind ca nu avem extras de carte funciara (inca nu au trecut cele 9 zile). Mentionez ca vanzatorii sunt nerezidenti si s-au imprumutat pentru a finaliza actele de succesiune. Noi ne-am gandit sa facem un antecontract de vanzare-cumparare, ei sunt complet de acord si sunt dispusi sa facem totul legal, dar notarul nu ne poate procesa cererea. As dori sa stiu daca exista vreo rezolvare, adica putem sa dam un avans in conditii legale si sa fim protejati de o eventuala inselaciune in vreun mod. Poate un avocat sa ne ajute cu acest impas?
Cu multumiri,
Anna Kovacs
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:35, 15 Octombrie 2009
da, ar fi bine sa va protejati de inselaciune.Mie personal nu-mi "miroase" a bine. De ce atata graba? Cateva zile + - cred ca nu conteaza pentru vanzatori si cred ca ar fi mai bine sa astepteti cf-ul.Daca tot insista si va grabiti, apelati neaparat la un avocat din orasul dv.
va dorim succes
Va multumesc pentru promtitudine.
Vanzatorul trebuie sa innapoieze imprumutul si din cauza aceasta ne cere avansul. Oare daca facem un act cu doi martori la avocat putem sa ii tinem de cuvant sau este de prisos? Ei par foarte de treaba, dar sunt din Ungaria si au cheltuit mult cu drumul pentru aceste acte. Nu cred ca vor sa ne pacaleasca dar nici nu vreau sa-mi asum riscuri inutile. Ei doresc doar sa vanda cat mai repede si sa se spele pe maini de drumuri pana in Romania, au servici, copii, e dificil pentru ei.
Ce ma sfatuiti?
Cu multumiri,
Anna Kovacs
Urgentati Cf printr-o taxa de urgenta.
buna ziua!
pentru antecontract nu este nevoie ca imobiulul sa fie intabultat.
se poate face!
mergeti cu actele la un BNP si cereti sa vi se intocmeasca antecontractul, iar promitentii vanzatori sa prezinte toate actele din istoricul imobilului pt ca si notarul sa le poata studia.
daca nu sunt proble in istoric nu vad de ce nu s-ar putea autentifica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract cumparare imobil dia_simona dia_simona buna ziua! As dori sa imi dati un sfat cu privire la un antecontract de vanzare-cumparare. Antecontractul a fost intocmit la 21.07.2006. "Promitentii ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta cumparare teren vivians vivians am incheiat un antecontract pentru o casa si un teren intravilan. Doresc sa-mi dati cateva sfaturi pentru o actiune in instanta sa obtin aceasta proprietate. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare? 1uly 1uly As dori sa cumpar o casa si nu stiu cum este cel mai sigur sa procedez.Mentionez ca dispun de toata suma de bani necesara cumpararii,insa nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)