avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să las moștenire apartamentul bun propriu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să las moștenire apartamentul bun propriu unuia dintre copiii din prima căsătorie, cu anumite condiții. Ce act îmi recomandați?

Buna ziua sunt casatorita am un apartament luat inainte de casatorie si eu am 2 copii din alta cadatorie.As vrea cand nu o sa mai fiu unul dintre copii sa mosteneasca apartamentul mentionez ca celalalt copil este de acord ca fratele lui sa ramana in apartament
Ce act pot face la notar ca dupa moartea mea sa mosteneasca unul dintre copii si sotul dar dupa moartea sotului tot copilul acela.celalalt copil este deacord si vrea sa nearga la notariat.mentionez ca nu am copii cu actualul sot.As dori va sotul sa ramana in apartament pana la moarte dar pe urma sa nu vina la mostenire cei din familia lui.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:01, 8 Ianuarie 2018
Un contract de donație cu uzufruct viager in favoarea dvs si a sotului (adică pe timpul cât trăiți veti locui și veti folosi apartamentul, iar intrarea în posesie să vă face la decesul dvs si al sotului).
Sau un contract de întreținere. Fiul să vă întrețină pe dvs si sot pana la deces, in schimbul apartamentului
Parintele nu isi poate dezmostenii nici un copil. Chiar daca acum zice da, se poate ca mai tarziu sa zica nu, daca nu primeste si el ceva de aceasi valoare. Deci lasati prin testament, donatie, ... unuia ceva si celuilalt altceva de valori egale si toti vor fi multumiti. Daca lasati doar la unul va iesi cu scandal mai tarziu cand au si ei copii si soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)