avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare silita administrator firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare silita administrator firma

Am avut un srl , pe care l/a preluat cu acte in regula un domn din alt judet .
Acum aflu ca a intrat in insolventa si ca voi fi tras la raspundere si eu care nu mai am de a face cu firma de 3 luni . Nu mai sint actionar si nici administrator , se pare ca mi se trage de la niste datorii catre stat ,cu care am predat firma,
E ceva real sau se incearca o intimidare doar ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 15:54, 12 Ianuarie 2010
ionpop a scris:
Am avut un srl , pe care la preluat cu acte in regula un domn din alt judet .
Acum aflu ca a intrat in insolventa si ca voi fi tras la raspundere si eu care nu mai am de a face cu firma de 3 luni . Nu mai sint actionar si nici administrator , se pare ca mi se trage de la niste datorii catre stat ,cu care am predat firma,
E ceva real sau se incearca o intimidare doar ?

Buna ziua
Este real.
In caz de insolventa a firmei debitoare, Judecatorul sindic, Creditrorii si Lichidatorul ei pot analiza toate tranzactiile efectuate de debitor in perioada anterioara insolventei, cu pana la 3 ani in urma.
Daca se dovedeste ca administratorii anteriori au actionat cu rea-credinta, nelegal, in dauna asociatilor, societatii si/sau a creditorilor (inclusiv cei bugetari), atunci acele acte neoportune si/sau nelegale se anuleaza in instanta iar pentru cei vinovati se poate solicita atragerea raspunderii personale (si cu averea proprie) administrativa, civila si penala.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
dar daca firma ar fi fost predata in conditii bune fara datorii la stat ce ar mai putea sa apara pe parcurs.am pus intrebarea fiindca vreau sa imi dau si eu firma unui preluator.... ce anume ar trebui sa fac sa fiu linistit pe viitor
este posibil sa fiti tras la raspundere.depinde cum s-a facat vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''vanzarea mortului '' preluari de firme cu datorii Amiserv Amiserv AM intalnit des pe Net si in diverse ziare centrale si locale anunturi de genul \'\' Preluare de firme cu datorii Tel ... (vezi toată discuția)
Insolventa srl cu datorii ioana rn ioana rn Buna seara, va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine in clarificarea urmatoarei probleme: detin un srl pe care urmeaza sa-l declar in insolventa, insa, ... (vezi toată discuția)
Riscurile insolvente? camaro camaro am firma de comert , merge prost, datorii la stat de 50000ron , la furnizori 2500 , stoc de marfa proasta 20000ron ,tva 10000ron , nu mai am angajati ,nu am ... (vezi toată discuția)