avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... card de salariu la banca impusa de firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

card de salariu la banca impusa de firma

sunt obligat sa accept asa ceva, adica sa imi fac un card nou pentru a primi salariul, si care ar fi de fapt problema pentru contabilitate daca eu am cardul la alta banca decat au ei contul din care fac platile catre angajati?
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 23:41, 14 Octombrie 2009
ono a scris:

sunt obligat sa accept asa ceva, adica sa imi fac un card nou pentru a primi salariul, si care ar fi de fapt problema pentru contabilitate daca eu am cardul la alta banca decat au ei contul din care fac platile catre angajati?

Angajatorul incheie cu banca o conventie de salarii. In functie de banii rulati prin banca, angajatii au si beneficii din partea bancii, in sensul ca sunt tratati privilegiat pentru descoperirle de card, accesul la anumite credite.
Nu este un impediment pentru dvs. sa va faceti un alt card. Angajatorul nu poate incheia o conventie de salarii cu o banca pentru 1 salariat, sa fim rezonabili....
namiru a scris:

ono a scris:

Angajatorul incheie cu banca o conventie de salarii. In functie de banii rulati prin banca, angajatii au si beneficii din partea bancii, in sensul ca sunt tratati privilegiat pentru descoperirle de card, accesul la anumite credite.
Nu este un impediment pentru dvs. sa va faceti un alt card. Angajatorul nu poate incheia o conventie de salarii cu o banca pentru 1 salariat, sa fim rezonabili....

ideea este ca eu sunt singurul angajat de la un punct de lucru situat in alt judet decat cel in care firma are sediul social, restul angajatilor de acolo au toti carduri (conturi curente) la banca firmei...
eu am un cont curent pe care am primit pana acum salariul de la firma asta si nu prea as vrea sa-l schimb...
intrebarea este daca ma pot obliga sau cum as putea justifica faptul ca nu vreau sa-mi schimb banca?
Nu va pot obliga, deoarece cererea de deschidere cont cu card aferent, trebuie depusa la banca si semnata de solicitant.
In alta ordine de idei, daca pana acum ati primit banii in acelasi cont, de ce vor o schimbare?
Daca nu acceptati, ei nu sunt obligati sa va vireze banii, va pot chema la casieria unitatii sa va luati salariul.
luati-i cash daca puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariului pe card alex_76 alex_76 As dori sa stiu daca in ceea ce priveste virarea salariului pe card, este legala in sensul ca angajatorul sa isi oblige angajatii sa opteze pt o banca ... (vezi toată discuția)
Obligativitate carduri salarii accexpert accexpert As dori sa deschid un subiect cred eu putin controversat. Obligativitatea deschiderii unui cont bancar (cu card atasat) la schimbarea locului de munca intr-o ... (vezi toată discuția)
Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)