avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... STAGIU MINIM PENTRU CONCEDIU MEDICAL 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

STAGIU MINIM PENTRU CONCEDIU MEDICAL 2018

OUG 992017 a modificat vechile prevederi privind stagiul minim pt concediile medicale. Daca in actul vechi normativ erau precizate 22 zile realizate in ultuimile 12 luni anteriore evenimentului, acum legea spune 6 luni realizate. Ce inseamna 6 luni realizate? se considera luna realizata si luna in care exista cateva zile lucrate? exemplu practic: luna iunie = 11 zile lucrate; linile iulie+august+sept+oct= luni pline; luna noiembrie = 3 zile lucrate, luna decembrie 2017= 0 zile lucrtate. Salatriatul se afla in concediu fara plata la cererea lui din 06.11.2017-30.04.2018. pe 2 ianuarie 2018 se emite concdiu medical : primul pentru zilele 1 si 2 ianuarie( nelucratoare) cu cod de urgenta medico-chgirurg si al doilea 2-21.01.2018 cu cod 1. Intruneste salariatul stagiul minim de cotizare pentru primirea concediului medical? Nu sunt 6 luni lucrate complet. La ce data intra in vigoare oug.992017?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:09, 6 Ianuarie 2018
Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical neplatit Gabriel01022016 Gabriel01022016 Am o problema grava! Nu mi se plateste Concediul Medical pentru ca n-am destule zile de munca lucrate? Mentionez ca nu am avut un Contract de munca in ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical gabitza79 gabitza79 Buna ziua! Am un salariat angajat cu cim din 13.11.2012.In martie mi-a adus un concediu medical pe perioada 11-15.03.2013.Baza de calcul a indemnizatiei este ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical boala obisnuita ana55 ana55 Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita Subiect: calcul concediu medical boala obisnuita un functionar public cu studii superioare si o vechime ... (vezi toată discuția)