avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartitoare costuri incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartitoare costuri incalzire

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie:

O persoana lucreaza de dimineata pana seara.
Problema este la incalzirea apartamentului.
Blocul este reabilitat.
Conducerea asociatiei de proprietari nu doreste instalarea repartitoarelor de costuri pentru caldura, aceasta (caldura) fiind platita la suprafata apartamentului.
Nu vorbim de partile comune, care reprezinta alta suma.
Vorbim strict de caldura din apartamente.
Intrebare:
Exista vreo prevedere legala care sa oblige o asociatie de proprietari, intr-un bloc reabilitat, sa monteze aceste repartitoare de costuri pentru caldura ?
Pentru persoana in cauza ar fi ideal daca ar plati pentru incalzirea apartamentului ce consuma de seara pana dimineata.
Si ar fi si o economie.
Practic despre asa este vorba.
Deci:
Exista vreo prevedere legala care sa oblige o asociatie de proprietari, intr-un bloc reabilitat, sa monteze aceste repartitoare de costuri pentru caldura ?
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lucian1956 , utilizator 18:06, 6 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio prevedere legala care sa oblige o asociatie de proprietari sa monteze repartitoare de costuri pentru caldura.

In schimb exista o prevedere legala prin care proprietarii sunt obligati sa isi monteze repartitoare de costuri ptr caldura conform legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică.
Insa cum nu exista sanctiuni in lege ptr nemontare legea nu are aplicabilitate.

Pe de alta parte montarea repartitoarelor se poate face numai cu acordul a cel putin 80% dintre proprietari, nu mai stiu pe unde este prevazuta chestia asta insa in mod sigur veti primi un raspuns la obiect din partea @ynocenttei.
Este o chestie legata de repartizarea cheltuielilor cu caldura catre toti proprietarii, nu numai catre cei care au repartitoare, este un ordin ANRSC nu stiu care. Dar asa cum am spus, veti primi informatiile necesare din partea @y.

Alte informatii puteti gasi in articolul de mai jos de pe avocatnet
www.avocatnet.ro/articol_427...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)
Repartitoare bambi.2010 bambi.2010 va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt urmatoarea situatie - in urma cu 2 ani mi-am rebransat apartamentul si am instalat repartitoare de la ista cu citire ... (vezi toată discuția)
Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)