avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,am divorțat de soț la notar.
Urmează sa facem Partajul.
Am deținut împreuna un imobil pe care l-am vândut in timpul căsătoriei.Sumele încasate au intrat in contul bancar al soțului ,apoi cu ele a creditat societatea la care este asociat.
Am dreptul la 50% din suma respectiva,se pot obține din moment ce sunt introduse in firma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
NicoMincu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:26, 7 Ianuarie 2018
Este o situatia destul de complicata care necesita o analiza deosebit de aprofundata daca doriti sa deschideti proces de partaj.
Despre ce suma ar fi vorba?
Societatea comerciala este a lui si nu aveti drept la ea.
Buna ziua,
Fiind vorba de o suma de bani (bun comun) acordata ca imprumut societatii aveti dreptul la o cota parte din acea suma de bani.
Daca sotul dvs a devenit asociat la firma respectiva in timpul casatoriei puteti solicita o cota parte din drepturile lui.
Daca era asociat la firma anterior casatoriei, atunci puteti solicita doar o parte din dividendele la care are dreptul ......daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie manuala favorit.md favorit.md In cadrul unui partaj: sotia a primit o suma de bani de la parintii ei inainte de casatorie, dara fara a se incheia un act de donatie. Din acesti bani sotul a ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)
Anulare partaj voluntar pe motiv de rea credinta, inselare josh28 josh28 Buna ziua, Am nevoie de indrumare cu privire la urmatoarea speta: - eu si fosta sotie ne-am despartit in septembrie 2021 si am efectuat divortul in aprilie ... (vezi toată discuția)