avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere cu permisul suspendat

Am o întrebare am fost oprit de un echipaj de politie și aveam permisul suspendat pentru cumululul a 16 puncte de penalizare (1 lună) aveam dovada expirată(mi-au făcut proces verbal de constatare infracțiune) .. Întrebarea mea este dacă pot să merg după permis când îmi expiră perioada de suspendare dar domnul polițist mi-a luat dovada și cei de la politie când am predat permisul mi-au spus să merg cu dovada și cu buletinul după permis sau dacă am dreptul să mai conduc până se face dosarul sau ce se face eu în 2017 am mai avut o conducere fără permis și apoi mi-am luat permisul și mi-a dat renunțare la urmărirea penală, acuma a-și putea să mă încadrez să iau NUP cu amendă administrativă? Vă mulțumesc frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Marianph28, utilizator
6 luni a durat la mine

Alex123455789 a scris:

A si am o intrebare pentru domnul marian . La prima abatere cat a durat pana te-ai luat permisul in napoi ?

Buna ziua, in data de 02.10.2018 am fost oprit de către un echipaj de poliție rutieră care a constat ca am permisul suspendat până pe data de 05.10.2018 mi s-a întocmit PV (dosar penal) care ar fi pasi sa pot afla mai repede sentința precizez ca este prima dată când am fost prins conducând cu permisul suspendat.
Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Aceasta forma de individualizare judiciara, insa, va fi mentionata in cazierul judiciar, cazier care va fi curat in termen de doi ani, termen ce curge de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Nu rezulta, de asemenea, interdictii sau decaderi ce rezulta din condamnare.


Prin amanarea aplicarii pedepsei este stabilit un termen de supraveghere, pe o durata determinata, fixata de instanta de judecata, in sarcina condamnatului fiind instuite obligatii si masuri de supraveghere.


In ipoteza in care obligatiile, respectiv masurile de supraveghere sunt nesocotite, instanta de judecata poate proceda la revocarea amanarii aplicarii pedepsei, putand dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.


Instanta de control judiciar poate mentine hotararea judecatoreasca , apreciind -o ca fiind legala si temeinica.


O poate infirma, dispunand suspendarea sub supraveghere a pedepsei, ca modalitate de individualizare judiciara.


Suspendarea sub supraveghere reprezinta o modalitate de individidualizare judiciara a pedepsei, o veritabila forma de condamnare.


In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul de conducere este anulat, in mod obligatoriu.


Exista, insa, posibilitatea de a redobandi dreptul de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.


Si in cazul suspendarii sub supraveghere sunt instituite obligatii si masuri de supraveghere.

Amenda penala atrage anularea permisului, cu posibilitatea de redobandire, in termen de 6 luni de la data platii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua, am si eu o intrebare pe data de 27.05.2024 trebuia sa predau permisu, si am uitat ca suntem in data de 27,si la ora 00:00 am fost oprit de un echipaj si trecusem in data de 28.05.2024,avand permisul suspendat, si mi-au facut dosar penal , exista vreo sansa sa imi mai iau permisul inapoi?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar fi posibila o solutie de renuntare la up. Asigurati-va apararea.

Deci exista o sansa sa il iau inapoi, fara sa mi l anuleze?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Permis de conducere suspendat sau anulat Ionuț123 sa bin Ionuț123 sa bin Am fost oprit de un echipaj de politie avan o concentrație de alcoolemie de 0.64 alcoolemie pur în aerul expirat.de trei săptămâni nu știu nimic..mi se ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permius suspendat Denis19 Denis19 Buna ziua ! Am și eu o întrebare! Am condus cu permisul suspendat am fost oprit de un echipaj și mia fost întocmit dosar penal! As mai avea șanse sa îmi ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului Dumi93 Dumi93 Buna ziua, Acum cateva luni am fost oprit de catre un echipaj de politie,control de rutina,iar in urma testarii cu etilotestul a rezultat o alcolemie de ... (vezi toată discuția)