buna ziua
parintii unor prieteni detin o proprietate dobandita in 1997, 1/2 prin cedare si 1/2 prin cumparare - totul cu un act de cumparare. constructia este din 1957, consta in casa, dependinte, curte si gradina - totul intravilan. acestia au doar o schita cu dimensiunile camerelor casei si dependintelor, schita nedatata, fara a fi oficializata/ stampilata de la vremea aceea.
de curand, cumle sta bine romanilor, au inceput tensiunile intre vecini, discutii de genul: care- unde si+a construit gardul, garajul unuia este construit partial pe terenul celuilalt, unul din vecini vrea sa construiasca mai aproape de limita de 1m fata de proprietatea celuilalt, etc...
intrebarile mele sunt:
1. care este actul topografic care atesta limitele proprietatilor?
2. ce extras/ detaliu din acesta ar trebui sa detina fiecare dintre proprietari pentru a-si dovedi limitele propriei proprietati?
3. cine/ cum executa aceste masuratori si stabileste limitele fiecaruia?
multumesc.
Buna ziua,
Va trebui, daca nu se inteleg, sa formuleze in instanta o actiune in granituire.
Daca sunt oameni cu cap si fara dorinta de a arunca banii, cheama un cadastrist care le intocmeste schite cadastrale pe baza de masuratori cu GPS-ul si in baza acestora delimiteaza exact proprietatile.
tot in baza acestor schite cadastrale pot sa si intabuleze fiecare propriatatea sa.
Suprapunere teren
looly
Buna ziua.
Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare.
De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu ... (vezi toată discuția)
Proprietate
vera58
ce se poate face atunci cand actul de v/c spune vecinatatile intr-un fel iar schita cadastrala arata altfel vecinii.exemplu,la vest corpul de casa al ... (vezi toată discuția)