avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deciziile sedintei CEx al AP pot fi contestate in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deciziile sedintei CEx al AP pot fi contestate in justitie?

Intrebarea se refera la situatia in care la sedinta a participat un numar de membri mai mic de 50+1 din nr. total al acestora.
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 12:36, 9 Ianuarie 2018
art.17-HG1588/2007
(2)Sedintele comitetului executiv se desfasoara lunar si sunt legal intrunite daca jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. Sedintele comitetului executiv pot fi convocate de presedintele asociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din numarul membrilor sai.

BIneinteles ca deciziile CEx pot fi contestate in justitie daca au fost emise fara respectarea legii.
Actionarea in justitie se poate face oricand sau in termen de 45 de zile de la comunicarea deciziilor CEx?
In termen de 3 ani de la data comunicarii/afisarii deciziei.
Pentru a putea fi atacata in instanta decizia trebuie sa fie cunoscuta.
In definitiv obiectul contestatiei(cererii) in justitie il constituie anularea actului deciziilor pe considerentul ca nu a fost legal intrunita sedinta CEx ?
Pai, da.
Dvs stiti mai bine de ce doriti sa contestati decizia CEx, pana acum nu ne-ati spus de ce vreti sa contestati decizia CEx, nu este o decizie buna, ce anume incalca, etc.
Daca este o decizie in folosul proprietarilor nu vad de ce sa fie contestata chiar daca a fost luata fara prezenta tuturor membrilor CEx.
Numai in cazul in care sunteti unul dintre membrii care nu au participat la sedinta respectiva este posibil sa nu fi fost de acord cu decizia celorlalti membri CEx.

Alte discuții în legătură

Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Presedinte papagal58 papagal58 Buna dimineata, Am si eu o nedumerire. Asa ca peste tot , si noi avem problemele noastre in Asociatie. Cum alegem un nou presedinte , daca cei 20% ... (vezi toată discuția)
Constituire fond de rulment silviu1975 silviu1975 Ca si membru in Comitetul Executiv, am propus acestuia sa infiintam un Fond de Rulment. Presedintele si cativa din Membrii (3 din 5) am fost de acord. Unul ... (vezi toată discuția)