avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea de reorganizare a instituþiilor e ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea de reorganizare a instituþiilor e constitutionala ?

Buna seara. Daca cumva stie cineva, rog sa-mi spuna daca azi, Curtea Constitutionala a decis daca este sau nu constitutionala Legea de reorganizare a institutiilor statului. Azi era termenul, am urmarit stirile la TV, pe internet, dar nu am aflat nimic. Poate mi-a scapat tot navigand de la un post la altul. Multumesc f. mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 13:19, 15 Octombrie 2009
Daca va referiti la legea de aprobare a OUG 37/2009, C.C., in sedinta de miercuri a constatat neconstitutionaliatea ei prin Decizie definitiva si general obligatorie. S-a incalcat art.115 alin 6 din Constitutie.
Probabil ca si OUG 105/2009 de modificare a L.188/1999 va avea aceeasi soarta.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
godspeed, utilizator
Ma referam la Legea pt. care premierul si-a asumat raspunderea - Legea reorganizarii agentiilor guvernamentale(care se refera la interdictia cumulului pensiei cu salariul si cele 10 zile fara plata), alaturi de cele ale salarizarii unitare si educatiei. Intre timp am aflat (cred ca nu m-am inselat) ca s-a amanat dezbaterea pe 28.10.2009. Imi pare rau ca nu am fost mai explicit de la inceput. Scuze. Multumesc oricum f. mult. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare pe functia de director executiv pin pin Inainte de intrarea in vigoare a OUG 37/2009 am detinut functia publica de director executiv. Ulterior prin OUG 37/2009 coroborat cu OUG 105/2009 functia de ... (vezi toată discuția)
Og 37 CI Ioana Butan CI Ioana Butan Spuneti-mi si mie ce s-a mai intamplat cu aceasta ordonanta? Din cate am inteles legea de adoptare a acestei ordonante a fost declarata neconstitutionala. ... (vezi toată discuția)
Oug 37/2009 pin pin buna ziua, as dori sa stiu daca oug 37 a fost atacata la curtea constitutionala si care este numarul dosarului CCR? (vezi toată discuția)