avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz in familie

Bună ziua. Ma numesc A. , am 18 ani si de cand eram încă o mică fetiță au existat probleme in familia mea. Initial tatal meu m-a abandonat, fara a da un motiv si fara a se ingriji de situatia mea. Mai pe scurt, ca pe un nimic. Ulterior dupa 6 ani ceva din barbatia lui s-a trezit si s-a întors acasa. Dar, acum, as spune, ar fi fost mai bine fara el. De 12 ani de cand traim împreună,nu a facut altceva decat sa ne faca viata un chin, este un alcoolic, violent verbal mai ales care lucrează rar si randamentul familiei pe care el il da e mai mult spre consum decat spre castig. Mai pe scrut abia facem fata la a trai decent pentru cati bani el da pe băutură. Zilnic, exista certuri, nemulțumiri,ca si un copil de 10 ani ii trebuie un detaliu mărunt pentru a ne injura si amenință pe mine si pe mama mea. La acest spectacol e martor fratele meu mai mic de 7 ani care nici nu intelege prea bine ce se intampla dar e deseori supus la aceste scene si răbufniri.
Maica mea ar vrea sa divorteze dar casa in care traim e pe numele lui iar ei ii e frica sa nu ajungem mai rau decat suntem, de asemenea mama se trateaza de schizofrenie si ii este frica de un divort oficial deoarece pe motivul ca boala ei este una relativ instabila noi am putea sa i fim luati, cel putin frate miu pentru ca eu am 18 ani si pot decide pentru mine.
Ce as putea face...pur si simplu de la psihologie la sistem am apelat si m am gandit la toate, nu mai suport sa traiesc asa, si nu suport sa mi vad familia sub autoritatea omului acesta.
Daca mama alege divorțul exista o minima sansa sa il castige ? Sa ne castige casa si pe fratele meu, exista o plangere pe care o pot depune...ceva...orice.
Cel mai recent răspuns: Ceidith , utilizator 15:51, 8 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
[
Au primit-o ca si cadou de casatorie. Dar actele pentru ea s-au realizat dupa casatoria părinților mei
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire cristina1980 cristina1980 Bunicii mei au avut o casa si niste terenuri, adica parintii mamei mele. ok... bunica-miu a murit in 2004 si mostenirea a ramas 1/4 la bunicame-a si 3/4 la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, dragi avocati! as vrea sa primesc cateva indicatii ... secured secured Buna ziua, dragi avocati! As vrea sa primesc cateva indicatii pentru rezolvarea urmatoarei situatii. Voi fi f scurt. Tata a plecat in italia in anul 2000 si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fratele meu are nevoie de un avocat cu experienta ... Elena nastase Elena nastase Buna ziua ,fratele meu are nevoie de un avocat cu experienta pentru divort ,anul trecut a fost in proces de divort, sotia I a promise ca se schimba, au si un ... (vezi toată discuția)