In momentul de fata, la actualul loc de munca am o vechime de 15 luni. Înainte am lucrat la o alta companie , tot pe un termen lung . As dori sa imi dau demisia de la actualul loc de munca și sa ma angajez in alta parte pe un salariu mai mare, momentan lucrez part time .
Acum, întrebarea mea este următoarea : cum anume se face calculul indemnizației mele ? Se ia in calcul și salariul noului loc de munca și se face media celor 12 luni(minim) lucrate ? In situația in care fac o pauza de 2 luni și ulterior ma angajez , sunt eligibila totuși pentru indemnizație ? Aceasta se calculează in baza veniturilor a 12 luni lucrate consecutiv sau cumulat in cei 2 ani dinaintea nașterii copilului ?mentionez faprul ca intenționam sa facem un copil in cursul aceștui an, prin urmare, acesta s-ar naște in 2019.
Conditia de a primi indemnizatia pentru ccc este de a realiza venituri, cel putin 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului. Aceste venituri pot fi realizate, in intervalul de 24 de luni la diferinti angajatori, de la care veti depune declaratii de venit, la inscrierea la indemnizatie. Puteti, de asemenea sa realizati in aceasi luna venituri de la mai multi angajatori, valoarea acestora cumulandu-se la stabilirea valorii indemnizatiei.