sunt in perioada celor 30 zile de ragaz in divort amiabil.
am accesat un imprumut bancar de nevoi personale,ipotecar, in care sotul este coplatitor,ce e de facut pt a nu pierde imobilul gaj?
nu am trecut partaj in cereremtotul e amiabil,deocamdata, dar exista riscul ca sotul sa nu plateasca,eu fiind in pensie medicala.
multumesc
Din primul mesaj eu am inteles ca intentionati sa luati un credit in cele 30 zile de ragaz pana la divort.Daca ati luat deja credit si e in derulare cu atat mai mult trebuie sa cereti partajul bunurilor comune si al datoriilor catre banca. Daca nu achitati ratele nici dvs nici sotul banca va executa silit.
Exista o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile. Daca va intelegeti amiabil si in privinta partajului ,puteti apela la un notar, am inteles ca e mai ieftin.
creditul a fost luat pe tilimpul casatoriei,e in derulare,doar sotul are un contract de munca stabil,asa a declarat si la Autoritatea Tutelara,unde am fost pt tutela copilului minor,aflat la scoala,
eu ,pensia medicala nu poate fi considerata venit,
iarcreditul e luat pe 25 ani, cu un rest de 14 mii euro.
asa am gandit si eu,un partaj, dar nu dispun,si nici loc de munca stabil,deocamdata,
se poate formula cerere daca va incadrati in prevederile OUG 51/2008.
puteti cere scutire, reducere ori esalonare la plata, in functie de nivelul taxei, de nivelul veniturilor pe membru de familie, tinand cont si de celelalte obligatii de plata/cheltuieli.
Partaj dupa divort
gagione
am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt ... (vezi toată discuția)